20 Δεκεμβρίου 2008



Συνάντηση του Σ.Δ. του Συλλόγου με τον Διοικητή της
Τροχαίας Αγίας Παρασκευής κ. Αθαν. Παπακωνσταντίνου

Ο Σύλλογός μας προκειμένου να αναδείξει και να συμβάλλει στην προώθηση-επίλυση επείγοντων ζητημάτων που αφορούν τη Συνοικία μας ανάλαβε πρωτοβουλία στο φλέγον ζήτημα που αφορούν το συγκοινωνιακό και την ασφάλεια των πολιτών της Συνοικίας και πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου ενημερωτική συνάντηση με τον επικεφαλής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής Διοικητή κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου κ. Μιχαηλίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Μαχαίρα εξέθεσαν στον κ. Διοικητή τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής και ζήτησαν τη συνδρομή της Τροχαίας στην επίλυσή τους. Επίσης υποβλήθηκε στον κ. Διοικητή και στις αρμόδιες αρχές (ΥΠΕΧΩΔΕ) καθώς και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αναλυτικό υπόμνημα με την καταγραφή των προβλημάτων. Το αναλυτικό αυτό υπόμνημα υποβλήθηκε επίσης και στα Σχολεία και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και στον Περιβαλλοντικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κοντοπεύκου Παραδείσου για την ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση των πολιτών στο ευαίσθητο αυτό θέμα που απασχολεί όλη την κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων με σειρά εγγράφων καθώς και σε όλες τις συνελεύσεις που έχει ο ίδιος διοργανώσει ή συμμετάσχει, (όπως στη τελευταία Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής), έχει επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι το συγκοινωνιακό είναι ένα από τα πλέον σύνθετα, ακανθώδη ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των χιλιάδων οδηγών-πεζών που διέρχονται καθημερινά την περιοχή μας.

Επισημαίνουμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι τόσο μεγάλο που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί σειρά σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, τραυματισμούς και ατυχήματα πεζών, γι΄αυτό το λόγο επιβάλλεται η άμεση λήψη δραστικών μέτρων και όχι η παραπομπή αόριστων διευθετήσεων στο μέλλον.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που θέτονται στο υπόμνημα είναι:

- Η τοποθέτηση φαναριών στη συμβολή των οδών Σόλωνος-Κλεισθένους,
Μακαρίου-Κλεισθένους και Επαμεινώνδα Κλεισθένους
- Η τοποθέτηση πινακίδων ορίων ταχύτητας στη Παναγούλης
- Η αντικατάσταση-τοποθέτηση κατάλληλου καθρέπτη στο κόμβο
Παναγούλη-Χρυσοστόμου Σμύρνης
- Η κατασκευή (επιτέλους) της υπέργειας διάβασης Γελαδάκη
- Η διάνοιξη της οδού Επαμεινώνδα προς Παναγούλη στο ύψος του Πρατηρίου Καυσίμων
- Η λειτουργία των φαναριών στο κόμβο Παναγούλη-Παπαρηγοπούλου-Μπενάκη
- Η τοποθέτηση των πινακίδων σε μεγαλύτερο ύψος για να αποφευχθούν
ατυχήματα με πεζούς κ.α.

Ο Σύλλογός μας ζήτησε με το υπόμνημα να μας κατατεθεί από τις αρμόδιες αρχές το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών και λήψης μέτρων, για να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τα Μέλη του Συλλόγου και τους συμπολίτες μας, που αδημονούν.

Ο κ. Διοικητής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής συνεχάρη τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία-υποβολή του αναλυτικού υπομνήματος, και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Από πλευράς μας ζητήσαμε από τον κ. Διοικητή να αποστείλει έγγραφό του προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας την επίσπευση των αναγκαίων μέτρων και έργων.