13 Απριλίου 2009

Δενδροφύτευση στα Πευκάκια: Πολυπληθής συμμετοχή των κατοίκων και τοπικών φορέων-δυναμική συμμετοχή της νεολαίας

Δενδροφύτευση στα Πευκάκια: Πολυπληθής συμμετοχή των κατοίκων και τοπικών φορέων - δυναμική συμμετοχή της νεολαίας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή και αριθμό δενδρυλλίων δενδροφύτευση στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Η δενδροφύτευση έγινε με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πρασίνου και περιβάλλοντος του Δήμου. Πραγματοποιήθηκε στα Πευκάκια περιμετρικά στο οικοδομικό τετράγωνο 451 που προορίζεται για Αθλητικό Κέντρο επί των οδών Παναγιωτοπούλου, Χρυσοβαλάντους και Επαμεινώνδα απέναντι από την νεοαναγειρόμενη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν περίπου 400 κάτοικοι, μέλη και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων. Στην εκδήλωση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν οι μαθητές και η νεολαία, όπως και το τοπικό συμβούλιο νέων. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή και των παιδιών από το μουσικοκινητικό εργαστήρι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και τα παιδάκια που συμμετείχαν με πρωτοβουλία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Στη δενδροφύτευση συνέδραμαν οι παρακάτω φορείς

- ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.
- ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ –
- ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΤΥΗΣ
- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- ΚΑΠΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ Β2
- 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τα αναψυκτικά ήταν ευγενής προσφορά της COCA COLA – 3EΨΙΛΟΝ Α.Ε. και του Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Παρόντες στη δενδροφύτευση ήταν μεγάλος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Σκουλά. Παρέστησαν επίσης οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ. Α. Σιδέρης, Γιάννης Σταθόπουλος και Βασίλης Ζορμπάς.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Γουργούλης, Κρητικίδης, Μοσχονά και Κιμουλάκη, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μ. Γαβράς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Πρωτοσυγγελίδου Φλατσούση, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής κα Κουτσουρά με τον Αντιπρόεδρο κ. Νέζη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Φωτόπουλος, Παναγόπουλος, Στεροδήμας και Καψωμενάκης

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν και συνέδραμαν ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου κ. Βαβουγιός με το Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου κ. Βουτσινάς με την Αντιπρόεδρο κα Σοφία Κούγια, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Κατοίκων Τσακού κ. Σαβίδης με μέλη του Δ.Σ. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίων Αναργύρων και εκδότης της τοπικής εφημερίδας Αττική Πρόοδος κ. Βρακόπουλος, μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου των Αγίων Αναργύρων καθώς και ο ιερέας του ναού Πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης. Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου νέων συμμετείχε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αλέξης Μουστογιάνννης.

Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν μετά το πέρας της δενδροφύτευσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων κ. Γιώργος Γεωργίου ευχαρίστησε το Δήμο, την Αντιδημαρχία Πρασίνου, καθώς και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία για την καλή συνεργασία και συνδρομή τους. Τόνισε ότι η δενδροφύτευση αυτή δεν ήταν μονάχα δράση περιβαλλοντική αλλά και εκπαιδευτική για τη νεολαία καθώς και πράξη πολιτισμού για την περιοχή. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που είχε χαρακτήρα συμμετοχικό.

Δήλωσε ότι τα Πευκάκια με τη δράση αυτή απέκτησαν 150 νέους κατοίκους, μια που τα δενδράκια που φύτεψαν θα τα υιοθετήσουν και φροντίσουν σαν παιδιά τους. Τόνισε επίσης ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο τις πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης με απώτερο σκοπό όλα τα οικοδομικά τετράγωνα του Δήμου, να δενδροφυτευθούν περιμετρικά μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για τα οποία είναι προορισμένα. Ζήτησε τέλος ο κ. Γεωργίου για το χώρο του Αθλητικού Κέντρου, να αξιοποιηθεί στην παρούσα φάση ως χώρος αναψυχής και αθλητισμού με πρόβλεψη ενός περιμετρικού χώρου περιπάτου που θα ενδείκνυται και για αθλητικά προγράμματα βάδην. Τόνισε επίσης την ανάγκη για περίφραξη και καλλωπισμό του χώρου μπάσκετ που χρησιμοποιείται από τη νεολαία της περιοχής. Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη με την ολοκλήρωση των εργασιών στη γύρω περιοχή, τα εργοτάξια να απομακρυνθούν σύντομα από το χώρο για να αποδοθεί πλήρως στους πολίτες.

Ο κ. Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία του Αθλητικού Κέντρου για την περιοχή, και ανέφερε ότι αναζητεί τρόπους χρηματοδότησης. Εξήρε, στη συνέχεια, την πρωτοβουλία του Συλλόγου για τη δενδροφύτευση που την χαρακτήρισε ως την καλύτερα οργανωμένη και πολυπληθέστερη εκδήλωση, που βασίστηκε στη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης με κυρίαρχη την παρουσία της νεολαίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γουργούλης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ενώ δήλωσε ότι το πρόγραμμα δενδροφύτευσης θα συνεχιστεί.

Οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Σιδέρης, Σταθόπουλος και Ζορμπάς στους χαιρετισμούς τους τόνισαν τη σημασία και στήριξή τέτοιων πρωτοβουλιών για την Αγία Παρασκευή.