21 Ιουλίου 2009

Νέα Κοινή Πρωτοβουλια των Συλλόγων Πευκακίων "Η Αναγέννηση" και "Αγίου Ιωάννου" για την πεζογέφυρα Γελαδάκη: Οχι άλο αίμα στη Μεσογείων !!!


Επιστολή των Εξωραϊστικών Συλλόγων Πευκακίων «Η Αναγέννηση» και του Αγ. Ιωάννου για την Πεζογέφυρα Γελαδάκη: «Όχι άλλο άδικο αίμα στη Μεσογείων»

Οι Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής των Πευκακίων η Αναγέννηση και του Αγίου Ιωάννου ανέλαβαν και νέα πρωτοβουλία για το θέμα της πεζογέφυρας Γελαδάκη, που είναι ένα από τα σημαντικά για την ασφάλεια των πεζών θέμα για την Αγία Παρασκευή. Το έργο δυστυχώς, παραμένει ακόμη έργο μακέτα. Ενα μεγάλο γιατί πλανάται για το ΥΠΕΧΩΔΕ για ένα έργο που εγκρίθηκε αλλά δεν εκτελέστηκε ποτέ !!! Ετσι, ούτε η υπογειοποίηση της Μεογείων, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας προχωρά, που αποτελεί αναγκαιότητα για την Aγία Παρασκευή μας μια που την χωρίζει αναγκαστικά στα δύο και η Πλατεία έχει υπερβολικά επιβαρυνθεί, ούτε η πεζογέφυρα Γελαδάκη που ήταν έτοιμη να κατασκευαστεί, υλοποιείται. Πλήρες αδιέξοδο παντού, και η ασφάλεια των συμπολιτών μας στο κόκκινο !!!

Οι δύο ιστορικότεροι Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων «Η Αναγέννηση» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννου ανέλαβαν κοινή πρωτοβουλία να ανακινήσουν το μείζον ζήτημα της πεζογέφυρας Γελαδάκη με νέα επιστολή τους προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά μια που το έργο της πεζογέφυρας παραμένει ακόμη στα χαρτιά, παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί κυριολεκτικά στο παρά πέντε η κατασκευή του. Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Σουφλιάς είχε μάλιστα δεσμευτεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ότι το έργο θα εκτελεστεί Οι δύο Σύλλογοι έστειλαν υπόμνημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον Φεβρουάριο, ενώ το θέμα τέθηκε με ερώτηση στη Βουλή από την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Βάσω Παπανδρέου.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ σε επιστολή του προς τους Συλλόγους, δεν δίνει χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου, ωστόσο παραδέχεται ότι η οριστική μελέτη της ανισόπεδης διάβασης έχει εγκριθεί αλλά δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί. Δεν δεσμεύεται, ωστόσο πότε και εάν θα δημοπρατηθεί.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γεωργίου και Βαβουγυιός με την προτροπή «όχι άλλο άδικο αίμα στη Μεσογείων», δήλωσαν ότι οφείλουν στη μνήμη τόσων άδικα χαμένων νεκρών, πολλοί εξ αυτών νέοι, να παλέψουν μαζί με τους Συλλόγους τους, και το Δήμο για να εκτελεστεί επιτέλους το έργο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού έχει ήδη εγκριθεί και ζητούν από τον Υπουργό να δεσμευτεί επιτέλους για την ανάθεση και δημοπράτησή του.