5 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ





Πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2009, συνέλευση στα Πευκάκια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στα πλαίσια της διαδικασίας του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού».

Στη συνέλευση ο Εξ. Σύλλογος Πευκακίων δια του Προέδρου Γιώργου Γεωργίου, και οι δημότες κατέθεσαν τις θέσεις και προτάσεις τους για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες στη Συνοικία των Πευκακίων με απώτερο σκοπό ο Δήμος να τις ενσωματώσει στον προϋπολογισμό του 2010.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία του «Συμμετοχικού Προϋπολογισμού», εφαρμόζεται στην πράξη η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, για τη διακυβέρνηση του Δήμου και δίδεται η δυνατότητα στους δημότες της πόλης να εκφραστούν και να συμμετάσχουν στην ιεράρχηση της εκτέλεσης των έργων, που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος, έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής για τα Πευκάκια, που παρά τη δημοσιονομική στενότητα της περιόδου που διανύουμε, δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί τη χρονιά αυτή και την επόμενη.

Ανέφερε ότι στις προτεραιότητες είναι:


- Η συνέχιση της διάνοιξης οδών, ασφαλτοστρώσεων και ανάπλασης πεζοδρομίων
- Η λειτουργία του 3ου ΚΑΠΗ στα Πευκάκια σε χωροθετημένο χώρο, κοντά στην

εκκλησία των Αγίων Αναργύρων
- Η δημιουργία παραρτήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε χώρο του 9ο Δημοτικού

Σχολείου, που πρόκειται πλήρως να αξιοποιηθεί
- Ο Συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων
- Η κατασκευή παιδικών χαρών, παιδικού σταθμού και Πλατείας στα Πευκάκια
- Η κυκλοφοριακή μελέτη
- Αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εξ. Συλλόγου Πευκακίων, κ. Γιώργος Γεωργίου,
αναφέρθηκε σε προβλήματα και προτεραιότητες έργων της περιοχής, όπως:


- την ανάγκη να επιταχυνθούν τα έργα διάνοιξης δρόμων
- να προχωρήσει η κατασκευή του έργου για τον συλλεκτήριο αγωγό ομβρίων με

προτεραιότητα στη Συνοικία των Πευκακίων που παρουσιάζει και τα περισσότερα

προβλήματα
- να κατασκευαστούν χωρίς καθυστέρηση τα έργα των παιδικών χαρών, πλατειών και

παιδικού σταθμού στα Πευκάκια
- να ανατεθεί η μελέτη για το Αθλητικό Κέντρο και να προετοιμαστεί ο φάκελος

τεχνικής ωριμότητας του έργου για υποβολή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
- να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Δήμου για 3ο ΚΑΠΗ και Δημοτική Βιβλιοθήκη

στα Πευκάκια
- Να συμπληρωθούν τα κενά στα δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού
- Να ενταθούν οι αγώνες και πιέσεις για την κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη
- Να απομακρυνθεί η πίστα της εκπαίδευσης των μοτοσικλετιστών από τα Πευκάκια
- Να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών στα θέματα

προστασίας περιβάλλοντος και καθαριότητας. Ειδικά για το τελευταίο τόνισε την

ανάγκη οι δημότες να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν και οι ίδιοι εθελοντικές

πρωτοβουλίες

Τέλος, ο κ. Γεωργίου ζήτησε οι δεσμεύσεις του Δήμου για περιμετρικό χώρο περιπάτου στο Αθλητικό Κέντρο και ανάπλαση του χώρου μπάσκετ να υλοποιηθούν.

Οι κάτοικοι σε παρεμβάσεις τους εστίασαν την προσοχή τους, σε θέματα, όπως διάνοιξη δρόμων, συμπλήρωση δικτύων ύδρευσης και φωτισμού, περιβάλλον- καθαριότητα και βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με ομιλητές τους κ. Φωτόπουλο εκ μέρους της Πόλης για τους Πολίτες, τον κ. Σταθόπουλο, επικεφαλή της Συνεργασίας των Πολιτών, τον κ. Γκιζιώτη, επικεφαλή της Ανθρώπινης πόλης & τον κ. Ζορμπά, επικεφαλή του ΑΚΕΠ) που στις τοποθετήσεις τους εστίασαν την κριτική τους σε θέματα διαχείρισης του Δήμου, αποτελεσματικότητας των δράσεων και καθυστέρησης των έργων, τονίζοντας ότι τα Πευκάκια έχουν μεγάλες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σκουλάς, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ. Α. Σιδέρης, Γιάννης Σταθόπουλος, Α. Γκιζιώτης και Βασίλης Ζορμπάς.

Παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Γουργούλης, Κρητικίδης, Μοσχονά και Κιμουλάκη, ο Αντιδήμαρχος Χολαργού κ. Καραμπάσης ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μ. Γαβράς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Πρωτοσυγγελίδου Φλατσούση, η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής κα Κουτσουρά με τον Αντιπρόεδρο κ. Νέζη, ο Πρόεδρος της ΔΕΒΣΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελής Χάλαρης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παιδικού Σταθμού κα Γάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Φωτόπουλος, Παναγόπουλος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Κοντοπεύκου, Παραδείσου κ. Βουτσινάς και Τσακού κ. Σαβίδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, ο Πρόεδρος της 6ης Σχολικής επιτροπής κ. Αρβανιτάκης και μεγάλο πλήθος κατοίκων της Συνοικίας.