31 Ιανουαρίου 2010

Κοπή της πίτας και συνέλευση του Συλλόγου με την μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή !!!







Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του έκοψε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος ¨Αναγέννηση» Πευκακίων Αγίας Παρασκευής την Κυριακή το πρωί σε μια κατάμεστη από μέλη, κατοίκους και φίλους του Συλλόγου αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Εκτός από την κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκε και η ετήσια συνέλευση του Συλλόγου και παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του Συλλόγου στη χρονιά που πέρασε, οι διεκδικήσεις για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τη Συνοικία των Πευκακίων και η τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου για να μετεξελιχθεί και ως Πολιτιστικός.

Τις προτάσεις του για έργα στα Πευκάκια παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και μέλη και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Γεωργίου αφού ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά για την Συνοικία και την πόλη, αναφέρθηκε διεξοδικά στις μέχρι τώρα δραστηριότητες και παρεμβάσεις του Συλλόγου για την αναβάθμιση των Πευκακίων και την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Συνοικία. Στη συνέχεια παρουσίασε όλα τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Συνοικίας και επεσήμανε τα έργα που απομένουν να εκτελεστούν όπως:

- Το ζήτημα της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού
- Τη ρύθμιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και αστυνόμευση (πινακίδες
φωτεινοί σηματοδότες, διαγραμμίσεις), και τον έλεγχο της κατάστασης
αναφορικά με τις κεραίες κινητής επικοινωνίας. Το ζήτημα της καθαριότητας,
τον καθαρισμό των χώρων για αποφυγή πυρκαγιών, όπως η τελευταία στο
δασύλλιο της Συνοικίας μας, την απομάκρυνση μπαζών και την ανάγκη για
μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών

Ανοικτά θέματα χαρακτήρισε ο κ. Γεωργίου:

- Τις εξαγγελίες για δημιουργία 3ου ΚΑΠΗ στα Πευκάκια καθώς και
Παραρτήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης
- Την άμεση κατασκευής παιδικής χαράς επί της οδού Ησιόδου, της πλατείας
στην πάνω περιοχή καθώς και της Πλατείας Ρίτσου κοντά στην εκκλησία
- Την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια
- Την κατασκευή αγωγού ομβρίων με προτεραιότητα τα Πευκάκια, το κλείσιμο
της πίστας μοτοσικλετιστών, την προώθηση του έργου του Γυμνασίου επί της
Αγελάου
- Την προώθηση της μελέτης για το Αθλητικό Κέντρο ως κέντρο ήπιων
παρεμβάσεων
- Την επιτάχυνση διάνοιξης των νέων δρόμων σύμφωνα με το τεχνικό
Πρόγραμμα,
- Την ενίσχυση των υποδομών στην περιοχή με δημιουργία
κέντρου νεότητας για τη νεολαία

Για το θέμα της στέγης ΑΜΕΑ ο Πρόεδρος ανέφερε ότι για το ζήτημα εκφράστηκε η ευαισθησία και άποψη του Συλλόγου, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της περιοχής, η οποία αδικαιολόγητα τον τελευταίο καιρό έτυχε παραποίησης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος μαζί με τις ευχές του συνεχάρη το Σύλλογο για τις δημιουργικές του πρωτοβουλίες και την αγωνιστική του ετοιμότητα για διεκδικήσεις, και αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τη Διοίκηση για τα Πευκάκια και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στη Συνοικία.

Για τα θέματα που τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε και δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

Εχουν γίνει διανοίξεις δρόμων και είναι στο πρόγραμμα νέο πρόγραμμα εργολαβιών, ενώ αναμένονται και οι υποδείξεις του Συλλόγου.

Εγιναν πλακοστρώσεις που θα συνεχιστούν καθώς και διαμορφώσεις πεζοδρομίων όπως στην οδό Κρήτης, Αγίας Τριάδος και σε άλλος δρόμους, ασφαλτοστρώσεις, περίφραξη σχολείου κλπ.

Για το θέμα της δημιουργίας παραρτήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Πευκάκια ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι έχει ψηφιστεί το σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου και θα εκτελεστεί το έργο. Για το 3ο ΚΑΠΗ είπε ότι ύστερα από συνεννόηση θα διαμορφώσουμε το δικό μας χώρο, που είναι ήδη προορισμένος, ενώ στην περίπτωση που εξευρεθεί κατάλληλη αίθουσα θα ενοικιαστεί προσωρινά, έως ότου το έργο να εκτελεστεί.

Για την πεζογέφυρα Γελαδάκη ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι «αποτελεί μια διεκδίκηση ενώ ύστερα από τελευταία συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου επαναφέραμε το θέμα επιτακτικά και διαπιστώσαμε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε θετικά τις πεζογέφυρες σε όλα τα επικίνδυνα σημεία της Αθήνας. Το αίτημά μας συμμερίζεται και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Ρέππας. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και τις φωνές όλοι οι φορείς μαζί για να έχουμε στην επόμενη παρέμβασή μας θετικότερα αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε ακολούθως στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα Πευκάκια όπως αυτή προς τιμήν του Ν. Ξυλούρη και υποσχέθηκε ότι στρο μέλλον θα γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις, πιο οργανωμένες, θα εισηγηθεί δε όπως ο γύρος υγείας που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Οργανισμό να γίνει την επόμενη φορά με βάση τα Πευκάκια διότι έτσι θα αναβαθμιστεί και το Αθλητικό Κέντρο που προγραμματίζουμε να γίνει στο γνωστό χώρο του Δήμου με τη διαμόρφωσή του όπως επανειλημμένα έχουμε πει. Προς το σκοπό αυτό και για τις ανάγκες του γύρου θα προετοιμαστεί κατάλληλα ο περιμετρικός χώρος περιπάτου.

Για το θέμα της αστυνόμευσης στην περιοχή που χρειάζεται καλύτερη αντιμετώπιση ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι συζητήσαμε με το Υπουργείο, βρήκαμε κατανόηση από τον Υπουργό και από ότι βλέπουμε άρχισαν οι περιπολίες αστυνομικών στις γειτονιές. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη μας, ζητήσαμε και αποσπάσαμε την υπόσχεση να επανέλθει στην Αγία Παρασκευή η Διεύθυνση Τροχαίας.

Για το θέμα της πολιτικής προστασίας επεσήμανε ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά διότι ενισχύεται η υποδομή με δύο πυροσβεστικά οχήματα, σύντομα θα έχουμε ακόμη δύο, με την ενεργοποίηση των Συλλόγων και την εθελοντική των προσκόπων με 60 περίπου άτομα που θα ενισχύσουν την υπάρχουσα δύναμη των εθελοντών και με τους εποχιακούς που θα προσλάβουμε το καλοκαίρι θα είμαστε πιο οργανωμένοι στο θέμα της δασοπυρόσβεσης.

Επίσης ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι προχωράει η διαμόρφωση του χώρου της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων και έχει υπάρξει αίτημα για έναν ακόμη ιερέα από την Αρχιεπισκοπή.

Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των κεραιών και δήλωσε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο λαμβάνοντας υπόψη και την επιστημονική ανάλυση του θέματος.

Δεν παρέλειψε ο κ. Δήμαρχος να αναφερθεί και στο θέμα της τακτικής συγκοινωνίας και υποσχέθηκε πιο πυκνά δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας στο μέλλον.

Για το θέμα του χώρου για τα ΑΜΕΑ, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, και ότι θα εξεταστεί, ίσως, σε συνεργασία με άλλους Δήμους καθώς και με τις παρατάξεις του Δήμου για να δούμε την ανθρώπινη πλευρά του θέματος και να αποφασίσουμε με κοινή συναίνεση.

Κλείνοντας ο κ Γιαννακόπουλος την παρέμβασή του είπε ότι «είναι λογικό να θέλουμε πάντα περισσότερα απ΄ αυτά που έχουμε, ενώ απέδωσε συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τον τεκμηριωμένο τρόπο που διεκδικεί. Χαρακτήρισε τη συνέλευση των Πευκακίων ως τη μαζικότερη της πόλης, πολύ καλά οργανωμένη με παλμό και ζωντάνια. Μαζί, δήλωσε με τις προτάσεις και ιδέες θα προχωρήσουμε με κοινή συναίνεση να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των δημοτών. Δήμος και φορείς θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για τα Πευκάκια.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση και ευχές για καλή χρονιά μαζί με τις κριτικές τους τοποθετήσεις για σειρά θεμάτων απηύθυναν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων κ.κ. Αντώνης Σιδέρης (Πόλη για τους Πολίτες), Γιάννης Σταθόπουλος (Συνεργασία των Πολιτών), Ανδρέας Γκιζιώτης (Ανθρώπινη Πόλη), Βασίλης Ζορμπάς (ΑΚΕΠ), ενώ τοποθετήσεις έκαναν μέλη και κάτοικοι του Συλλόγου.

Κατά την εκδήλωση και στην κοπή της πίτας που ευλόγησαν οι ιερείς κ.κ. Κωνσταντίνος Σαρρής και Σταύρος Τρικαλιώτης, λενω τα κάλαντα έψαλαν και τραγούδησαν η Βυζαντινή Χωρωδία της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Χατζηνικολάου.

Τα τυχερά δώρα της πίτας, ήταν ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια που προσέφερε το Κοσμηματοπωλείο επί της οδού Αγίου Ιωάννου του Δημοτικού Σύμβουλου Μάκη Χάρχαρου και ένα βιβλίο, προσφορά του βιβλιοπωλείου Κύβου επί της οδού Αγίας Τριάδος 7.
Την ηχητική στερεοφωνική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε ως ευγενή φροντίδα και προσφορά, ο φίλος του συλλόγου μας Νικόλας Κοντός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σκουλάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Γουργούλης, Αλεξάνδρα Κιμουλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Φλατσούση Πρωτοσυγγελίδου, Ιωάννα Κουτσουρά, Χρήστος Μαντζανάς, Μιχάλης Γαβράς, Νίκος Φωτόπουλος, Μάκης Χάρχαρος, Γιώργος Παναγόπουλος, Κώστας Στεροδήμας, Γεράσιμος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Αρβανιτάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Κοντοπεύκου-Παραδείσου κ. Γ. Βουτσινάς, και η Αντιπρόεδρος κα Κούγια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Τσακού κ. Σαβίδης και το μέλος του ΔΣ κ. Τάσος Μίχας, εκπρόσωποι του Εξωρ. Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.