26 Αυγούστου 2010

Πραγματικότητα ο Χώρος Περιπάτου στα Πευκάκια




Ενας ειδικά διαμορφωμένος χώρος περιπάτου μήκους 2 περίπου χιλιομέτρων, προσαρμοσμένος στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής διαμορφώθηκε περιμετρικά στο 23 στρεμμάτων οικοδομικό τετράγωνο πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων στα Πευκάκια, που προορίζεται ως γνωστόν για Αθλητικό Κέντρο.

Ο χώρος του Αθλητικού Κέντρου καθαρίστηκε φέτος και ο περιμετρικός χώρος περιπάτου διαμορφώθηκε με ειδικό υλικό προκειμένου να είναι εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον και εύκολα βατός από αθλητές και πεζούς.

Μετά την ανακαίνιση του χώρου Μπάσκετ από τον Αθλητικό Οργανισμό Αθλησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής υλοποιήθηκε και το δεύτερο αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων Αναγέννηση και κατοίκων της περιοχής, για τον καθαρισμό του χώρου και τη διαμόρφωση του χώρου περιπάτου που αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής.

Ετσι ο χώρος των 23 στρεμμάτων μετά την δενδοφύτευσή του πέρυσι με 150 δενδρύλλια, την ανακαίνιση του χώρου μπάσκετ, τον καθαρισμό και τον χώρο περιπάτου μετατράπηκε από χώρος εγκατάλειψης σε χώρο αναψυχής και άθλησης.

Τον πρώτο περίπατο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Κρητικίδη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αθλησης κ. Γ. Μυλωνάκη, τον Πρόεδρο του Εξ. Συλλόγου Πευκακίων κ. Γεωργίου, την Αντιπρόεδρο κα Αγλαία Γεωργακοπούλου, τον πρώην Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Κοντοδιάκο και κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι έγινε το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση επί του παρόντος του χώρου από τους πολίτες, ενώ απομένει στο άμεσο μέλλον η πλήρης αξιοποίησή του με την υλοποίηση του έργου ως Αθλητικό Κέντρο τοπικής εμβέλειας ήπιων παρεμβάσεων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλησης κ. Γιάννης Μυλωνάκης επεσήμανε την ανάγκη η περιοχή να αποκτήσει ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο, καλύπτοντας έτσι το έλλειμμα υποδομών αθλητισμού που έχει, ενώ ανέφερε ότι με τις παρεμβάσεις που έγιναν την ανακαίνιση του μπάσκετ, τον περιμετρικό περίπατο και τον καθαρισμό του χώρου, γίνεται αξιοποίηση του χώρου. Ανέφερε μάλιστα ότι τον Σεπτέμβρη από τον Αθλητικό Οργανισμό πρόκειται να οργανωθούν σε συνεργασία και με το Σύλλογο κάποια προγράμματα βάδην στο χώρο αλλά και αγώνες μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων κ. Γεωργίου ευχαρίστησε το Δήμο Αγίας Παρασκευής, τον Οργανισμό Αθλησης, την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο χώρο, ανέφερε ότι δικαιώνεται ο Σύλλογος για την εμμονή, τις προτάσεις και τη συμβολή του, για τα έργα αυτά, αφού η περιοχή στερείται αθλητικών χώρων και υποδομών, ενώ τέλος ζήτησε να προχωρήσει και άλλο ο καθαρισμός του χώρου για να χρησιμοποιείται πλήρως ως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης, έως ότου σ΄αυτόν κατασκευαστεί το σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο τοπικής εμβέλειας, ήπιων παρεμβάσεων, σύμφωνα και με τα πορίσματα της επιτυχούς διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τον Οργανισμό Αθλησης.