15 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! Δώθηκε το Πράσινο Φως για την Πεζογέφυρα της Γελαδάκη

Σε πραγματικό μαραθώνιο έχει εξελιχτεί η υπόθεση της πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της Μεσογείων στο ύψος των Πευκακίων (οδός Χλόης και Αδριανού), όπου εδώ και χρόνια Δήμος και τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα ο Σύλλογος Πευκακίων η Αναγέννηση, ζητούν εναγωνίως να εκτελεστεί το έργο.

Μετά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση στις 20 Μαΐου 2011, και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ανοίγει επιτέλους και πάλι ο δρόμος για την κατασκευή της πεζογέφυρας.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πεζογέφυρα Γελαδάκη, που συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Πρασκευής Β. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πευκακίων η Αναγέννηση Γ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Ελληνογαλλικής σχολής κ. Κ. Ευαγγελίδη, το μέλος του Δ.Σ. της Αναγέννησης κ. Σ. Αναστασόπουλος, και από πλευράς Υπουργείου ο Δ/ντής του Γρ. Υπουργού κ. Γ. Κοστόγιαννης, ο Δ/ντης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εργων κ. Ποτουρίδης, καθώς και Ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στους εκπροσώπους του Υπουργείου επιδόθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής για την πεζογέφυρα Γελαδάκη και ζητήθηκε ενημέρωση για την εξέλιξη και πορεία του έργου.

Η αντιπροσωπεία της Αγίας Παρασκευής έλαβε ρητώς από τους παριστάμενους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου την διαβεβαίωση ότι το έργο εντάσσεται τελικά στις 6 πεζογέφυρες της Αττικής που θα εκτελεστούν και χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ δόθηκε ήδη εντολή στους παριστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες για την επικαιροποίηση της ήδη υπαρχούσης τεχνικής μελέτης, προκειμένου το έργο άμεσα να εκτελεστεί.

Αμέσως μετά την επικαιροποίηση της μελέτης ουσιαστικά καθίσταται δυνατή και η τυπική ένταξή του στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του, που σημειωτέον, ότι λόγω και της τεχνικής ωριμότητας του έργου, μπορεί το συγκεκριμένο έργο και να προωθηθεί ως πρώτο ακόμη και μεταξύ των 6 πεζογέφυρων της Αττικής.

Καταφανώς ικανοποιημένη η αντιπροσωπεία της Αγίας Παρασκευής ευχαρίστησε τούς εκπροσώπους του Υπουργείου για την υποστήριξή τους και τόσο ο Δήμαρχος Ζορμπάς όσο και οι Πρόεδροι των Πευκακίων Γεωργίου και του Συλλόγου Γονέων Ευαγγελίδης, δήλωσαν ότι με την εκτέλεση του έργου, επιτέλους ένα ζωτικό ζήτημα ασφαλείας για τους πεζούς και μαθητές θα λυθεί.

Την ζωηρή υποστήριξή τους στο έργο εξέφρασαν είτε με ερωτήσεις τους στη Βουλή ή και με παρεμβάσεις τους στο Υπουργείο οι βουλευτές Β Αθήνας από το ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Πέτρος Ευθυμίου και από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δήμος τοπικοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, ζητούν τώρα την εκτέλεση του έργου και το τελευταίο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που βοήθησε ουσιαστικά, ήταν ένα καθαρό δείγμα γραφής προς την κατεύθυνση αυτή.

Με την εκτέλεση του έργου δεν λύνεται μόνο το ζήτημα της ασφάλειας των πεζών αλλά δίνεται και ένα οριστικό τέλος στην απομόνωση των δύο τμημάτων της Μεσογείων. Η πεζογέφυρα δεν θα σώσει μόνο ζωές θα ενώσει και δύο απομονωμένα τμήματα της Αγίας Παρασκευής, δήλωσε ο Πρόεδρος Γεωργίου. Τα Πευκάκια με την πεζογέφυρα θα ενώσουν και ενωθούν με την πόλη.

Ολοι οι παριστάμενοι στη σύσξεψη δήλωσαν, ότι θα παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι την διαδρομή και εκτέλεση του έργου, που αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε ενάμισυ χρόνο και εκεί που σήμερα αφήνουμε λουλούδια στη μνήμη των άτυχων θυμάτων της Μεσογείων, επιτέλους θα στηθεί η σωτήρια πεζογέφυρα !!!