10 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο Σύλλογος Πευκακίων «Αναγέννηση», επ’ ευκαιρία της κοπής της πίτας του, νιώθει την ανάγκη να κάνει γνωστό στους κατοίκους την δραστηριότητα, τους στόχους και το τι έχει καταφέρει τον τελευταίο χρόνο για την αναβάθμιση της συνοικίας μας. Παρακολουθώντας ανελλιπώς τα δημοτικά συμβούλια και με συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις στα δημοτικά όργανα είχε σημαντικά αποτελέσματα, όπως τα παρακάτω:

1.       Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης εφαρμογής των Πευκακίων, ξεκίνησαν στις 15 Ιανουαρίου 2013 οι εργασίες για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών Εθν. Μακαρίου, Αισώπου και Ερμού (Ο.Τ 405). Πρόκειται περί υπερσύγχρονου, βιοκλιματικού κτιρίου 1600 τ.μ που θα μας επιτρέψει να εγκαταλείψουμε τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια και να δώσουμε στα νήπια τον κατάλληλο χώρο για τις δραστηριότητες τους. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Η ανάδοχος εταιρεία  Ελληνική Δομική  Α.Τ.Ε.Ε. αναμένεται να ολοκληρώσει και παραδώσει το έργο στα μέσα του Καλοκαιριού ,και με την νέα Σχολική χρονιά να ξεκινήσει η λειτουργία του

2.       Μετά από αγώνες δύο δεκαετιών με πρωταγωνιστή το Σύλλογο «Αναγέννηση» και με την υποστήριξη όλων των δημοτικών αρχών, επι Δημαρχίας Α. Σιδέρη, Β. Γιαννακόπουλου και τώρα Β. Ζορμπά η κατασκευή της πεζογέφυρας Γελαδάκη βρίσκει επί τέλους δικαίωση καθώς το πράσινο φώς  δόθηκε στις 16/1/2013 από τον αναπλ. Υπουργό κ. Στ. Καλογιάννη με την έγκριση δημοπράτησης του έργου.  Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Η Δημοπράτηση του έργου έχει γίνει και έχει αναδειχθεί ο εργολάβος αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση εκκίνησης λόγω μεταφοράς δικτύων κοινής ωφέλειας

3.       Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο  το 6ο Γυμνάσιο, επί οικοπέδου του Δήμου στην οδό Αγελάου,  γίνεται προσπάθεια από τον Ο.Σ.Κ. να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  Το έργο αυτό, χρόνιο αίτημα του Συλλόγου, αναμένεται να αποσυμφορήσει το 3ο Γυμνάσιο.

4.       Η κατασκευή  της παιδικής χαράς επί της οδου Ησιόδου έχει καθυστερήσει. Η Μελέτη έχει ολοκλρηθωθεί και αναμένεται να ενταχθεί στα προγράμματα  Ε.Σ.Π.Α.

5.       Η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων  στην οδό Ζαίμη έχei ξεκινήσει και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί

6.       Ο Σύλλογός μας το 2013 έλαβε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις  και δράσεις που έγιναν στην Αγία Παρασκευή όπως η συμμετοχή μας στην ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ στις 13-10-2013 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής με την εξαιρετική εμφάνιση του Γραμματέα του Συλλόγου Κ. Παπουτσή να μαγεύει με το σαξόφωνο του,την δράση αλληλεγγύης προς τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας καθώς και προς την Στέγη Γερόντων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων,την συμμετοχή μας μαζί με τα συνεργεία καθαρισμού και πρασίνου του Δήμου Αγίας Παρασκευής στον καθαρισμό του Αθλητικού Κέντρου Πευκακίων στις 29-9-2013, 6-10-2013 και 13-10-2013 .Κατά την διάρκεια της χρονιάς εστάλησαν επιστολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για καθαρισμό οικοπέδων κατά την Καλοκαιρινή περίοδο για αποφυγή πυρκαγιών και περίφραξη οικοπέδων που ανήκουν στον Δήμο .’εγιναν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τοποθέτηση πινακίδων εντος του Αθλητικού Κέντρου για τον σεβασμό του χώρου από τους ιδιοκτήτες σκύλων .

Και αν στα λίγα «μεγάλα» έργα φαίνεται να πηγαίνουμε καλά, στα πολλά «μικρά», που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη και απαιτούν χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον Δήμο, υπάρχει απόλυτη στασιμότητα. Σίγουρα η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι μια πρόσφορη δικαιολογία αλλά δεν μπορεί να καλύψει την ανεπάρκεια των υπηρεσιών καθαριότητας, την έλλειψη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και πινακίδων (και όπου υπάρχουν είναι ξεβαμμένες από τον ήλιο), την ύπαρξη ακόμη χωματόδρομων στην συνοικία μας, κλπ.

Αυτά τα ζητήματα θα τεθούν για μια ακόμη φορά ενώπιον του Δημάρχου και των αρχηγών όλων των δημοτικών παρατάξεων κατά την κοπή της πίτας μας και θα απαιτηθεί η δέσμευσή τους. Συγκεκριμένα ζητάμε: 

1.       Την ασφαλτόστρωση οδών όπως Περσεφόνης, Ασπασίας, Χ. Τρικούπη, Φιλιατρών και την διάνοιξη (επέκταση) της οδού Υμηττού. Επίσης την ολοκλήρωση της διεύρυνσης ημιτελών οδών, με  κατεδάφιση μαντρών, όπως στη Λ. Ακρίτα και στην  Παρνασσού.

2.       Την κατασκευή δικτύου ομβρίων στα Πευκάκια. Υπάρχει, από χρόνια, σχετική μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Δήμο.

3.       Την εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης στα Πευκάκια, που έχουν καταντήσει κόμβος υπερτοπικής κυκλοφορίας μεταξύ Γέρακα & Σταθμού Μετρό. Η προσεχής λειτουργία δε του μεγάλου Παιδικού Σταθμού θα επιδεινώσει το κυκλοφοριακό αλαλούμ στις οδούς Καβάφη, Μακαρίου, Αισώπου κλπ.

4.       Την αντιμετώπιση του θέματος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στην συνοικία μας. Ο σύλλογος έχει κάνει πολλές παραστάσεις και καταγγελίες στα αρμόδια όργανα (Δήμος, Πολεοδομία, κλπ)  αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

5.       Την άμεση λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών  επι της οδού Κλεισθένους λόγω επικινδυνότητας διέλευσης πεζών και πολλών τροχαίων ατυχημάτων

6.       Την κατασκευή Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Μ. Βασιλείου Ο.Τ. 328

    Οι προσπάθειες θα συνεχισθούν αμείωτες και την φετινή χρονιά από το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συλλόγου. Σας θέλουμε συμπαραστάτες στο έργο μας για το καλό της συνοικίας μας.

                                                                                                                                                             Πευκάκια 23/2/2014                                                                                                      

                                                                            Το Δ.Σ  του Συλλόγου

Ανοικτή Πρόσκληση για την Κοπή της Πίτας των Πευκακίων !!!!


                              Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου μας, 
                            Σας  προσκαλεί

Να τιμήσετε  με την παρουσία Σας  την εκδήλωση                               

για την Κοπή  της Πρωτοχρονιάτικης πίτας,  την Κυριακή 23  Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00
το πρωί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στα Πευκάκια, οδός Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας και Λουκή Ακρίτα.               

     Μαζί με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια  συνέλευση του Συλλόγου, όπου θα συζητηθούν    ζητήματα που απασχολούν την Συνοικία μας. 

   Σας  περιμένουμε  για να ανταλλάξουμε ευχές  και να συνεχίσουμε
   Τον αγώνα  για  μια πιο ανθρώπινη και ομορφότερη Συνοικία.  
                       
                                                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                    
                               Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
                     Στέφανος Μπακογιάννης                                                 Κώστας  Παπουτσής