23 Νοεμβρίου 2008

Λαϊκή Συνέλευση στα Πευκάκια και Συμμετοχικός Προϋπολογισμός



Πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου στο 90 Δημοτικό Σχολείο η Λαϊκή Συνέλευση στην Συνοικία μας για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Στην λαϊκή συνέλευση ο Σύλλογός μας και οι δημότες κατέθεσαν στοιχεία, απόψεις και προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου χρήσης 2009.

Με τη διαδικασία του «Συμμετοχικού προϋπολογισμού» όπως την προωθεί η Δημοτική Αρχή εφαρμόζεται στην πράξη η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία για τη διακυβέρνηση του Δήμου μας και δίνεται στους δημότες της πόλης η ευκαιρία να εκφραστούν και να συμμετάσχουν στην ιεράρχηση της εκτέλεσης των έργων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.


Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα έργα που πρόκειται να γίνουν στη Συνοικία μας όπως: • Τρίτο ΚΑΠΗ στα Πευκάκια. • Δημοτικό Ιατρείο στη συμβολή των οδών Αγ. Τριάδος και Κρήτης. • Μελέτη για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της περιφραγμένης ήδη περιοχής που περιήλθε στο Δήμο ύστερα από τη μεταστέγαση των Αθίγγανων. • Κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή. • Διεκδίκηση ιδιόκτητου παιδικού σταθμού από τη Νομαρχία. • Συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων και ακάθαρτων υδάτων. • Συνέχιση της διάνοιξης οδών, ασφαλτοστρώσεων και ανάπλασης πεζοδρομίων. • Δημιουργία δύο (2) παιδικών χαρών. • Καθιέρωση δημοτικής συγκοινωνίας με μικρά λεωφορεία. • Ίδρυση 6ου Γυμνασίου. • Επιχορηγήσεις Σχολικών Επιτροπών. • Σχολικό λεωφορείο για το 9ο Δημοτικό Σχολείο και πολλά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γεωργίου παρουσίασε τις προτάσεις - θέσεις του Συλλόγου τις οποίες ο Σύλλογός μας κατάθεσε στη Δημοτική Αρχή και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Τις θέσεις αυτές παρουσιάζουμε και σε ειδικό αφιέρωμα στην επόμενη σελίδα που ακολουθεί προκειμένου τα Μέλη και οι κάτοικοι της Συνοικίας να λάβουν γνώση.
Ακολούθως Δημότες της Συνοικίας μας με παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα που απασχολούν τη Συνοικία μας.


Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σκουλάς, που προέδρευσε κατά τη συζήτηση, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Γουργούλης, Άννα Γάκη, Μιχάλης Γριβέας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Σταθόπουλος, Ανδρέας Γκιζιώτης και Βασίλης Ζορμπάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αικατερίνη Φλατσούση – Πρωτοσυγγελίδου, Μιχάλης Γαβράς, Πωλέττα Πολίτη, Παντελής Χάλαρης, Γιάννης Μυλωνάκης, Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Παναγόπουλος, πρόεδροι τοπικών φορέων και οι συγκοινωνιολόγοι Παναγιώτης Παπαδάκος και Στέλιος Ευσταθιάδης που αναφέρθηκαν στην κυκλοφοριακή μελέτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nομίζω ότι το δημοτικό ιατρείο πρόκεται να γίνει στη συμβολή Κρήτης και Παναγούλη. Η Αγ.Τριάδος και η Κρήτης δεν τέμνονται.
Γνωρίζετε πότε θα λειτουργήσει? Θα έχουμε δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών του Ιατρείου οι δημότες Αγ. Παρασκευής?

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μ.Γαβρά, οι υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων, προσφέρονται δωρεάν σε δημότες της Αγίας Παρασκευής.
Η λειτουργλία του Δημοτικού Ιατρείου Πευκακίων θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.