30 Σεπτεμβρίου 2009

Βραδιά-Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στα Πευκάκια


Μια συγκλονιστική ταινία-αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στρατηγάκου, που κατέγραφε τη ζωή και την πορεία του αξέχαστου ερμηνευτή Νίκου Ξυλούρη παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στα Πευκάκια που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πευκακίων «Η Αναγέννηση».

Την καταπληκτική αυτή ταινία, που συγκίνησε τους Πευκακιώτες και Πευκακιώτισες που γέμισαν την αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου, σκηνοθέτησε ο συμπολίτης μας Σταύρος Στρατηγάκος, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση και ανέλυσε πτυχές της ταινίας, όπως ο ίδιος τις εμπνεύστηκε.

Ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σερκεδάκης, σε σύντομη παρέμβασή του ανέφερε ότι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει, φιλοδοξεί να αναδείξει τους δημιουργούς συμπολίτες της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων κ. Γεωργίου εξήρε τη σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων και υπογράμμισε την ανάγκη διάχυσης και αποκέντρωσής τους σε όλη τη πόλη και στη Συνοικία των Πευκακίων που μέχρι σήμερα ήταν λιγοστές. Στόχος του Συλλόγου τόνισε, μεταξύ των άλλων είναι να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά και με πολιτιστικές δράσεις που ενώνουν τους συμπολίτες και τους φέρνουν πιο κοντά.

Εκπληξη στη βραδιά για να τιμηθεί ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης, ήταν η συμμετοχή του αγαπητού Δημήτρη Σκουλά Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής και του συνεργάτη του Νίκου Ξυλούρη Αστρινού Ζαχαριουδάκη που έπαιξαν με την λύρα και του λαούτο και τραγούδησαν αγαπημένα κρητικά τραγούδια του αξέχαστου Ξυλούρη. Ηταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί ο μοναδικός αυτός και σεμνός ερμηνευτής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Μυλωνάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Αικατερίνη Φλατσούση Πρωτοσυγγελίδου, η Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού κα Μαργαρίτα Καβρουδάκη Δημητρίου, ο Πρόεδρος της 6ης Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, ο Δ/ντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κος Σουίδας, και οι Αντιπρόεδροι των Συλλόγων Αγίου Ιωάννου και Κοντοπεύκου Παραδείσου κος Θεοδοσόπουλος και κα Κούγια

Δεν υπάρχουν σχόλια: