5 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ








ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Μαίου 2011, την μέρα της Πρωτομαγιάς μια ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων «Η Αναγέννηση» στο χώρο των 24 στρεμμάτων που προορίζεται για Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.


Στην εορταστική αυτή εκδήλωση έπαιξαν μουσική η 8μελής Ορχήστρα του Φώντα Τζανίνη με τα χαλκέντερα Χάλκινα που με τα μουσικά τους κομμάτια πλημμύρισαν την Ανοιξιάτικη φύση με γλυκιές μελωδίες.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωργίου, που τόνισε ότι ο Σύλλογος αποσκοπεί με αυτή του την πρωτοβουλία να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, να τον βγάλει στις γειτονιές και να τον αποσπάσει από την απομόνωση και το άγχος που καθημερινά κερδίζουν, λόγω της κρίσης, έδαφος. Επιπλέον με την εκδήλωση ο Σύλλογος χρησιμοποιεί κοινόχρηστους χώρους που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί και παραμένουν υποβαθμισμένοι. Ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και του δασυλίου με τα Πεύκα που διατηρείται ακόμη στην περιοχή, ως πνεύμονας Πρασίνου.


Τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βουτσινάς, που εκπροσώπησε και τον κ. Δήμαρχο, όσο και οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων Μαζί, πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, όσο και ο επικεφαλής της Παράταξης Νίκη για την Αγία Παρασκευή κ. Γιάννης Σταθόπουλος εξήραν την πρωτοβουλία του Συλλόγου και δήλωσαν αλληλέγγυοι σε δράσεις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές που αναλαμβάνει για την αναβάθμιση της Συνοικίας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Δάβαρη, Κωβαίος, και Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλησης κ. Μουστόγιαννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντακόπουλος, Γουργούλης, Κρητικίδης, Γαβράς, Κωστόπουλος, Παύλου, Σάρκουλας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συλλόγων Αγίου Ιωάννου, κ. Π. Βαβουγιός με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσακού κ. Σαβίδης, με το Μέλος του Δ.Σ. Τάσο Μίχα, ο Πρόεδρος Κοντοπεύκου-Παραδείσου κ. Μάρκου, με την Αντιπρόεδρο κα Κούγια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανέγερσης Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων κ. Αρβανιτάκης με μέλη του Δ.Σ., η κα Ηλέκτρα Αντωνοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αθλησης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ρειζόπουλος, η πρώην Αντιδήμαρχος κα Μοσχονά, η πρώην Πρόεδρος ΚΑΠΗ κα Κουτσουρά, ο πρώην Δημοτικος Σύμβουλος κ Μαντζανάς, εκπρόσωποι του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων π. Σταύρος Τρικαλιώτης με την εκκλησιαστική Επιτροπή κ.α.


Παρά την πρωινή βροχή, ο χώρος γέμισε με μελωδίες, λουλούδια, παιδιά και κόσμο που ευχήθηκαν καλό μήνα και όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν από το Σύλλογο να επαναλάβει την εκδήλωση αυτή και του χρόνου στον ίδιο χώρο.


Ο Πρόεδρος Γεωργίου ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης για το Catering το Συγκρότημα ΒΕΝΕΤΗ επί της Κλεισθένους και Παναγούλη, το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΤΙΤΗΣ, το Ανθοπωλείο ΔΑΦΝΗ επί της Αγίου Ιωάννου 11, το Βιβλιοπωλείο ALEX COM Αγίας Τριάδος και Δημοσθένους 1, το site Agia Paraskevi GUIDE www.agiaparaskevi-quide.gr και την Εβδομαδιαία Εφημερίδα Περισκόπηση.



Το δώρο που κληρώθηκε ένα ταξίδι 3 μέρες για 2 άτομα στην ΠΑΡΟ, προσφορά της Εταιρείας ΤOURS MEGATHLON Kλεισθένους 39 και Παναγούλη 81 το κέρδισε το μέλος του Συλλόγου η κα Μπακογιάνη. Επίσης το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι βραβεύτηκε και το έπαθλο επάξια κέρδισε το μέλος του Συλλόγου κα Ρέστα.



Η εκδήλωση ξεχώρισε για την φιλική, εγκάρδια ατμόσφαιρα και την άριστη οργάνωσή της, ενώ στα θετικά σημειώνεται και η σημαντική συμμετοχή της νεολαίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου, που κερδίζει ολοένα έδαφος σε αναγνωρισιμότητα, ως απόρροια της δράσης και προσφοράς του στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: