18 Ιουλίου 2011

Πήγαν να μας κάψουν !!! Σε επιφυλακή όλοι οι πολίτες !!!



Σώθηκε στο παρά πέντε από θαύμα το δασύλλιο των Πευκακίων από απόπειρα εμπρησμού !!!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου στις 16 Ιουλίου, επεχείρησαν ασυνείδητοι εμπρηστές να κατακάψουν το μοναδικής ομορφιάς πευκοδάσος που βρίσκεται στα Πευκάκια δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Ευτυχώς η φωτιά εντοπίστηκε έγκαιρα από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Πευκακίων η Αναγέννηση Γ. Γεωργίου και από γείτονες της περιοχής που βρίσκονταν κοντά στο σημείο εκείνη την ώρα που διαπράχτηκε ο εμπρησμός.

Πιο συγκεκριμένα περί την ώρα 10.30 βραδινή του Σαββάτου στο πεζόδρομο της Κυππαρισίων (δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων) εθεάθη να εκτοξεύεται προς το πλησίον των πεύκων οικόπεδο επί της οδού Κυπαρρισίων που είχε αρκετά ξερόχορτα στουπί περιβρεγμένο με εύφλεκτο υλικό προς τα χόρτα. Αμέσως ξεκίνησε η φωτιά η οποία ευτυχώς έγκαιρα εθεάθη από κατοίκους και ύστερα από άμεση κινητοποίηση σβήστηκε προτού εξαπλωθεί και κατακάψει τα μόνα πεύκα που απέμειναν στην Συνοικία από τα οποία προέρχεται και το όνομά της.

Αμέσως από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πευκακίων η Αναγέννηση κ. Γεωργίου έγινε ευρεία κινητοποίηση, κλήθηκε η Πυροσβετική Υπηρεσία, ενημερώθηκε ο κ. Δήμαρχος και αυτός με τη σειρά του έδωσε εντολή στην Αντιδήμαρχο κα Δάβαρη να προσέλθει στο σημείο του εμπρησμού, η οποία και εγκαίρως κατέφτασε. Εντός ολίγης ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ύστερα και από ακρόαση των μαρτύρων και αφού είδε τα ευρήματα διεπίστωσε ότι πρόκειται περί εμπρησμού και επέστησε την προσοχή στη λήψη μέτρων για τον εντοπισμό των αιτίων και ενόχων, όπως και για την αναγκαιότητα καθαρισμού του χώρου.

Ο Πρόεδρος κ. Γεωργίου, όπως και μέλη του Δ.Σ. και κάτοικοι της Συνοικίας, που βρίσκονταν πανικόβλητοι στο σημείο ζήτησαν εναγωνίως από την κα Δάβαρη να ληφθούν άμεσα μέτρα καθαρισμού του χώρου υπό τον φόβο νέας απόπειρας εμπρησμού. H κα Δάβαρη δεσμεύτηκε για τον καθαρισμό και το πρωί της Κυριακής μηχανοκίνητο του Δήμου προχώρησε στον καθαρισμό των επικίνδυνων σημείων, εργασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι τον πλήρη καθαρισμό του.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο Σύλλογος και οι κάτοικοι είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει τον Δήμο για την επικινδυνότητα του σημείου, τόσο για τον καθαρισμό, όσο και για την περιφρούρησή του, όπως είχε γίνει και πέρυσι και πρόπερσι με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών.

Επιπλέον κλήθηκε και η Αμεση Δράση 100 και η ομάδα Ζ για αυξημένες περιπόλους κατά την νύκτα.

Η πράξη αυτή του εμπρησμού δεν είναι τυχαία δήλωσε ο Πρόεδρος, είναι η δεύτερη που γίνεται, μέσα σε λίγο χρόνο, ύστερα από το κάψιμο των δύο μεγάλων ιστορικών πεύκων στο πεζόδρομο της εκκλησίας στις 17 Αυγούστου του 2009, που ήταν και τότε κατά την Πυροσβεστική πράξη εμπρησμού.

Κάποιοι ασυνείδητοι εγκληματίες έχουν βαλθεί να κάψουν το δασύλλιο αλλά δεν θα τα καταφέρουν και θα εντοπιστούν. Ο Πρόεδρος δήλωσε ,ότι επειδή διαθέτει στοιχεία και έκθεση της Πυροσβεστικής και για τον πρώτο εμπρησμό θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα για έρευνα σε βάθος, ενώ ζήτησε από τον Δήμο άμεσα έστω και αργά να καθαρίσει παντελώς τον χώρο γύρω από τα πεύκα και να τον φωτίσει με δύο προβολείς, έναν από τον πεζόδρομο της Κυπαρρισίων και ένα από το Δημοτικό Σχολείο, ούτως ώστε καλυτερα να προστατευεται ιδίως τη νύχτα.

Ο Πρόεδρος κάλεσε επίσης όλουςς τους κατοίκους της Συνοικίας σε επαγρύπνηση τις επικίνδυνες μέρες και να κατάθέτουν στην Αστυνομία και Πυροσβεστική κάθε ύποπτη κίνηση που βλέπουν στο χώρο αυτό. Με ομάδα εθελοντών από το Σύλλογο θα οργανωθούν και περιπολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: