10 Δεκεμβρίου 2019


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ -ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 8/12/ 2019

    Αιδεσιμότατε πατέρα Σταύρο,  αξιότιμε κύριε Δήμαρχε , αξιότιμοι  αρχηγοί των Δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων. Φίλοι προσκεκλημένοι, μέλη του Συλλόγου

   Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου μας ,η Αναγέννηση , σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση, αυτή της ετήσιας γενικής συνέλευσή μας.

     Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες Το ότι βρισκόμαστε όλοι εμείς σήμερα εδώ ,είναι  το σημαντικό και το πρωτεύων, και αυτό ,γιατί  μας συνδέει  κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον εξωραϊσμό  της περιοχής μας. Τα Πευκάκια.

     Ζούμε σε μία συνοικία στην οποία πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά και εν πάση περιπτώσει να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα από την πράξη εφαρμογής.
Στο να υλοποιηθούν όλα αυτά όμως , πρωταρχικό- βασικό και κύριο ρόλο, παίζει ο Δήμος μας. Απευθυνόμενος δε σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις , τους καλώ να ενσκήψουν στα προβλήματα της περιοχής , όπως ένα μέρος από αυτά, αφού προτεραιοποιήθηκε τους αποτυπώθηκε και τους παραδόθηκε ως υπόμνημα των αιτημάτων του Συλλόγου. Αυτό δε το υπόμνημα παραδόθηκε σήμερα και σε εσάς στα μέλη μας, προκειμένου να γνωρίζετε, καθότι <<Ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης>> .

    Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην παρατηρήσω και ταυτόχρονα να μην επισημάνω  και να προτρέψω  τους γείτονες συμπολίτες , ότι είναι καιρός  για νέα, ανανεωμένη- αναγεννημένη  δράση, όπως άλλωστε είναι και το όνομα του συλλόγου μας, Αναγέννηση. Έχουμε  τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας! Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής – καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει πραγματικά, στο σήμερα που ζούμε, κανένα νόημα.

       Άλλωστε , έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια ( από την κύρωση της πράξης εφαρμογής του 2005) και ακόμη , μέρος της περιοχής μας βρίσκεται στο καθεστώς των δικαστικών διανοίξεων , των καταπατήσεων, της έλλειψης έργων υποδομής , της μη διάνοιξης προβλεπομένων δρόμων ,της ύπαρξης ( εν έτη 2019) χωμάτινων δρόμων και της μη εφαρμογής γενικά του πολεοδομικού σχεδιασμού και της πράξης εφαρμογής.

      Αποτέλεσμα όλων αυτών , είναι, ο Σύλλογος όχι μόνο να μην έχει μαξιμαλιστικές βλέψεις και επιδιώξεις, αλλά να προσπαθεί για τα αυτονόητα και τα προβλεπόμενα.

  Ενέργειες και έργα όπως (πλατείες, παιδικές χαρές,διανοίξεις δρόμων,αθλητικές εγκαταστάσεις,κυκλοφοριακό,όμβρια,ασφαλτοστρώσεις,πεζοδρόμια) , για τα οποία έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί σύμφωνα με την εισφορά όχι μόνο σε γη ,αλλά και σε χρήμα( που υπολογίζεται κοντά στα 3,5- 4 εκατομμύρια ευρώ). Χρήματα που διατέθηκαν σε άλλες δομές ,έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο και όχι για τον σκοπό που προορίζονταν (αποκλειστικά για την περιοχή).

    Διαχρονικό αποτέλεσμα, σήμερα να αναγκαζόμαστε να μιλάμε για υλοποίηση και κατασκευές έργων και όχι για ανακατασκευή , επικαιροποίηση και πιστοποίηση ,όπως θα ήταν το αναμενόμενο και πρέπον όπως αυτό  βλέπουμε  και παρατηρούμε να έχουν προταθεί και να συζητούνται για άλλες συνοικίες του Δήμου μας.

    Κύριοι των δημοτικών παρατάξεων αυτό που σας ζητούμε είναι απλό. Εφαρμόστε και υλοποιήστε την πράξη εφαρμογής του 2005. Δώστε, έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση την ικανοποίηση στους κατοίκους των Πευκακίων, ότι ΝΑΙ μπορεί κακώς τα χρήματά τους από την πράξη , να πήγαν αλλού, άλλα ΤΩΡΑ, όλα τα έργα αρχίζουν και τελειώνουν στα Πευκάκια. Δεν λέω καλές είναι οι αναπλάσεις σε δρόμους και πλατείες, αλλά οι κατασκευές πρωτεύουν.

   Επίσης, όπως πολύ καλά  εσείς   γνωρίζετε , οι υπόλοιπες συνοικίες  την πόλης έχουν κορεσθεί . Δεν υπάρχουν ελεύθερα οικόπεδα, ή  αν υπάρχουν αναγκάζεσθε να τα αγοράσετε. Έτσι σας δίνεται πεδίον δόξης λαμπρό  αν  θέλετε , για το καλό όχι των Πευκακίων ,αλλά όλης της Αγίας Παρασκευής ,να δημιουργήσετε, εδώ σε αυτή την συνοικία.
   Επίσης αυτό που τέλος, θα μου επιτρέψετε , να  επισημάνω είναι την παρατηρούμενη έλλειψη προεργασίας ,συντονισμού και προπάντων ενημέρωσης των κατοίκων.

Συγκεκριμένα θα θυμίσω:
Εδώ και ένα χρόνο διεξάγεται το έργο της περιφέρειας για τις διανοίξεις. Έχουν επιλεγεί όχι ολόκληροι δρόμοι αλλά τσόντες και κομμάτια αυτών , διάσπαρτοι πχ Όχι όλη η Λουκη Ακρίτα ή εν πάσει περιπτώσει το σημείο που εμποδίζεται η κυκλοφορία προς το  Σχολείο , αλλά αντίθετα προς την Καβάφη και Κλεισθένους.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έγκαιρα δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι να  γκρεμίσουν τις μάντρες και να εναρμονιστούν με τα φυσικά και πραγματικά τους όρια , με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κολοβό γενικό έργο χωρίς πεζοδρόμια και οι τυχόν αποφάσεις να παίρνονται με την δαμόκλειο σπάθη του χρόνου και με τον φόβο ότι  θα σταματήσει το έργο αν εγερθούν τέτοιες αξιώσεις.
 Άλλο παράδειγμα εκτός της Λουκή Ακρίτα είναι τα τρία Κυπαρίσσια της Θεσσαλονίκης που θα τα κόβανε άσκοπα. Αλλά και η διάνοιξη της Υμηττού που εμποδίζουν( έκτος των καταπατήσεων, των απαλλοτριώσεων κλπ), οικόπεδα με δέντρα  και όχι μόνο. Αυτά όμως και περισσότερα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε στη συνέχεια αναλυτικότερα!! 
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να προβώ σε έναν σύντομο απολογισμό έργων –δράσεων και παραστάσεων του συλλόγου κατά το έτος που διανύσαμε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

   1.  Στις  2/12/2018 διεξήχθηκαν οι προηγούμενες εκλογές  
   2.  Την Τετάρτη 5/12 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ανανεώθηκε κατά 40 %.
  3. Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών , το Σάββατο  8/12  ,  πραγματοποιήθηκε  με τα χάλκινα της Φιλαρμονική του Δήμου, και  το χορευτικό σύλλογο  «Κορύβαντες», ¨μουσική¨ ¨χορευτική¨ παρέλαση στους δρόμους της Συνοικίας μας.
  4. Σαν πρώτη προτεραιότητα,  για την  καλύτερη εποπτείας  της υποβολής αιτημάτων στον Δήμο,  της ενημέρωσης αλλά και της επιβράβευσης των μελών μας   ο σύλλογός  προέβει  στα εξής :  χώρισε  αρχικά την περιοχή σε τομείς, ανέθεσε ως υπεύθυνο αυτού του τομέα, ένα μέλος  του Δ.Σ με την προτροπή να προωθεί τα αιτήματα και τις δράσεις που πρέπει και αναγκαιούν να γίνουν. Επιπρόσθετα ενημέρωσε τα μέλη  με τα τηλέφωνα και τα email  όλων των μελών του Δ.Σ  Εξέδωσε  το επιτραπέζιο ημερολόγιό,  το οποίο διαθέσαμε στα μέλη μας καθώς και την κάρτα μέλους,  με αντίστοιχη   λίστα με  μαγαζιά- εταιρίες, στα οποία, με την επίδειξή  της , θα έχουμε σημαντικές εκπτώσεις .
  5. Την Τρίτη 18/12 πραγματοποιήσαμε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του κ. Δημάρχου , όπου μεταξύ της γνωριμίας και των ευχών, του επιδόθηκε το υπόμνημα με τα κατά προτεραιότητα αιτήματά μας.
   6. .Την Τετάρτη 19/12 από 10:00 -1500, στην κεντρική πλατεία, είχαμε στην διάθεσή μας χριστουγεννιάτικό  σπιτάκι , όπου εκεί  προσφέραμε κεράσματα στους περαστικούς ,  ανταλλάξαμε ευχές και  ενημερώσαμε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Όλα αυτά υπό τους ήχους του σαξοφωνίστα μας Κώστα Παπουτσή.
  7. Το Σάββατο  22/12  από 20:00-23:00 στην κεντρική πλατεία, συμμετείχαμε  στο έθιμο της φωτιάς (φωτιές-Κάλαντα- μπάμπω) . Παραδοσιακό γλέντι από όλους  τους συλλόγους της Αγίας Παρασκευής.
  8. Την Παρασκευή 28/12, μέλη του συλλόγου , καθαρίσαμε την οδό Ν. Βρεττάκου από τις καλαμιές, που έφραζαν και παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και περισυλλέξαμε πεταμένα ρούχα , πέριξ του κάδου ανακύκλωσης αυτών. (Η τοποθέτηση από τον Δήμο τέτοιων κάδων είναι κάτι πολύ θετικό , αλλά η μη συχνή αποκομιδή τους , μετατρέπει την ανακύκλωση σε σκουπίδια.) 
   9. Την Κυριακή 30/12, ενόψει των εορτών, διανεμήθηκαν σε τρείς οικογένειες της συνοικίας μας τα τρόφιμα που είχαμε μαζέψει  για τον σκοπό αυτό.
  10. Την Κυριακή στις 3/2 κόψαμε την  πρωτοχρονιάτικη  πίτα μας . Για πρώτη φορά, εκτός του καθιερωμένου χώρου του σχολείου, στης  Έλλης. Αυτή μας η πρωτοβουλία κατά γενική ομολογία, είχε επιτυχία , και προπάντων σχολιάστηκε ευμενώς  , στο ότι αφού  κεράσαμε τον καφέ και τα απαραίτητα βουτήματα  , και αφού αναδείξαμε τους δύο τυχερούς της πίτας, υπό τους γνώριμους πλέον ήχους του σαξοφωνίστα μας, μας δόθηκε  η ευκαιρία  να ανταλλάξουμε ευχές και μόνο ευχές και να γνωριστούμε καλύτερα. Για πρώτη φορά, παραμερίστηκαν (πρόσκαιρα) οι διεκδικήσεις και η κοπή, συνοδεύτηκε ΜΟΝΟ από ευχές και  χαμόγελα.
  11 .  Στα τέλη φεβρ  ο σύλλογος εναντιώθηκε για την κοπή τριών αιωνόβιων δένδρων στην οδό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να περάσει ο αγωγός των ομβρίων υδάτων. Προσκομίζοντας χάρτη της περιοχής με τη διέλευση των σωλήνων ύδρευσης ,παραστάσεων και ερωτήσεων από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο και της βοήθειας ιδιαίτερα του κ  Μαυρομαρά , με αποτέλεσμα τελικά να επιτραπεί  η  άσκοπη κοπή των κυπαρισσιών.
 12. Την Κυριακή 10/3 συμμετείχαμε στα καρναβαλική παρέλαση του Δήμου.
          Την επόμενη ημέρα καθαρά Δευτέρα  11/3,  με τον απώτερο σκοπό , αυτό της καθαριότητας του Αθλητικού Κέντρου και της αντιστροφής της υφιστάμενης κατάστασης  Εκφράσαμε την «δυσφορία μας με ανακοινώσεις γιατί δεν εισακούστηκε η πρότασή μας  , για οργάνωση και  διεξαγωγή του εθίμου εορτασμού στα κούλουμα,  να πραγματοποιηθεί στο αθλητικό μας κέντρο.( φέτος θα επανέλθουμε στο αίτημα γιατί κούλουμα σημαίνει γιορτή στην ύπαιθρο και πέταμα αετού και αυτός ο χώρος προσφέρεται)
 13 .Στις  15/3 ο σύλλογος στα πλαίσια των προσπαθειών του για τον εξωραϊσμό της περιοχής, επισκέφτηκε το δασαρχείο Πεντέλης, στο οποίο διαπίστωσε τη δυνατότητα διάθεσης αχρεωστήτως  τραπεζοκαθισμάτων  μοναστηριακού τύπου- και κιόσκι.  Έτσι υπέβαλε την σχετική αίτηση στον Δήμο συνοδευόμενο από υπόδειγμα αίτησης του Δήμου προς το Δασαρχείο. Με την ανάληψη της νέας Διοίκησης επανήλθαμε και υπενθυμίσαμε την απαίτηση.
 14 . Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υποβάλαμε πρόσκληση  σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις για επαφή- συνάντηση, αφού εντομεταξύ τους αποστείλαμε το υπόμνημα με τα αιτήματά μας.  Έτσι  στις (2/4/2019), είχαμε  την συνάντηση στο γραφείο του συλλόγου  με την Δημοτική Παράταξη << ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ>> .
 15. Στις  11/4 ο σύλλογος προκειμένου  να βρίσκεται στο επίκεντρο και κοντά στον  μοναδικό χώρο συνάθροισης των κατοίκων της περιοχής, υπέβαλε αίτημα στον Δήμο για το ενδεχόμενο της  στέγασης και δημιουργίας των γραφείων του σε τύπου λυόμενου(πάνελ γραφείο) ,εντός του αθλητικού Κέντρου. Δυστυχώς το αίτημα απορρίφτηκε  λέγοντάς μας ότι χρειάζεται οικοδομική άδεια.  Επανήλθαμε στις 14/11 ( όπως θα σας πώ και παρακάτω )υπενθυμίζοντας,  ότι σύμφωνα όμως με τον νέο οικοδομικό κανονισμό και συγκεκριμένα με το άρθρο 20 Ν.4067/12 , για κατασκευές σε δημόσιους χώρους και για λυόμενες κατασκευές, αυτές υλοποιούνται ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και άδεια της Υπηρεσίας δόμησης.  Ετσι αναμένουμε
  16.  Στις 12/4 ανταποκριθήκαμε στην  πρόσκληση από τον Σύλλογο Κοντοπεύκου για κοινό διοικητικό συμβούλιο και παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο για διαμαρτυρία για  το πάρκιγκ του μετρό στην Δουκίσης Πλακεντίας.
 17. Στις 18/4 υποβάλαμε έγγραφο στον Δήμο (Τεχνική και οικονομική Υπηρεσία) και τον ρωτούσαμε σχετικά αν μπορεί και έχει την νόμιμη αρμοδιότητα  η τεχνική υπηρεσία και το δημοτικό συμβούλιο  σύμφωνα με τις πράξεις της να αποχαρακτηρίζει ένα αθλητικό κέντρο και να τον μετατρέπει σε χωματερή  και την οικονομική υπηρεσία για το που πήγε η οικονομική μας εισφορά , αν καταχωρήθηκε σε ξεχωριστό κωδικό ποίος ήταν αυτός ,πόσα χρήματα μαζεύτηκαν και πόσα μέχρι τώρα διατέθηκαν για τον σκοπό αυτόν. Η  Τεχνική Υπηρεσία είδατε  τελικά όλοι πως αντιμετώπισε το θέμα , αλλά η οικονομική δεν απάντησε ακόμη  Έτσι όπως θα ακούσετε παρακάτω επανήλθαμε.
   18. Το  Σάββατο 20/4,  πραγματοποιήσαμε τις δύο προγραμματισμένες δράσεις μας. Συγκεκριμένα, μοιράσαμε  τα τρόφιμα που μαζέψαμε ( όπως και τα Χριστούγεννα)  σε τρείς άλλες οικογένειες της συνοικίας και τοποθετήσαμε   τέσσερα αλυσσιδένια  δυχτάκια μπάσκετ που αγοράσαμε  στα δύο γηπεδάκια. Σκοπός των ανωτέρω συμβολικών πράξεων, ήταν να δείξει ο σύλλογος "στον γείτονα" ότι δεν τον ξεχνά και  αφετέρου να ομορφύνει το παιχνίδι μπάσκετ των παιδιών της συνοικίας μας, ενόψει των διακοπών του Πάσχα.
 19. Στις 9 Μαίου 2019 με χαρά , ο σύλλογος ανακοίνωσε τον ορισμό και την διάθεση του Αστυνόμου της Γειτονιάς στην συνοικία μας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου  Πευκακίων,   για την ασφάλεια και τον έλεγχο της παραβατικότητας της συνοικίας μας, το Α.Τ  Αγίας Παρασκευής , όρισε και διέθεσε  τον  Αστυνόμο της γειτονιάς. Δυστυχώς αυτός ο θεσμός ( λόγο ελλείψεως προσωπικού ) αποσύρθηκε και έτσι στις 5/8 , υποβάλαμε νέο αίτημα  για την επαναλειτουργία του Αστυνόμου της Γειτονιάς, ευχαριστώντας εκ των προτέρων τον Διοικητή του Α.Τ Αγίας Παρασκευής
   20.  Στις 29/5  μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για εμφάνιση φιδιών στην περιοχή μας ( ιδιαίτερα στο σχολείο) Ο σύλλογος επικοινώνησε τόσο με την υποδιευθύντρια του σχολείου, όσο και με τον Κ. Δήμαρχο, και λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις. 1) Ο Δήμος να προβεί άμεσα σε φιδοαπώθηση με ψεκασμό χωρίς τοξικό φάρμακο.2) Να καθαρισθεί από τα χόρτα, σε πρώτη φάση, με την αυτεπιστασία του δήμου το προαύλιο του σχολείου και ακολούθως οι χώροι κυρίως αυτοί της συνάθροισης ( γηπεδάκια μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο
   21  Την Πέμπτη 30/5  , μετά από σχετικό αίτημα  στο Δήμο, τα  παιδιά του πρασίνου μετατρέψανε την μέχρι τώρα άσχημη εικόνα του αλσυλίου στην προέκταση της Θερίσου σε ένα καλαίσθητο παρκάκι..
  22. Το Σάββατο 8/6  πραγματοποιήθηκε  η μετά μουσικής Συνεστίαση του συλλόγου μας  ‘’Στης Έλλης’’ . Εκεί σε μία κατάμεστη αίθουσα( μέσα και έξω) διασκεδάσαμε και το σπουδαιότερο είχαμε την ευκαιρία να αλληλογνωριστούμε  και σαν ανταπόδοση ο σύλλογος  κατόπιν λαχειοφόρου αγοράς  μοίρασε 150 συνολικά δώρα,  που μας πρόσφεραν οι δωροθέτες μας. Και με την ευκαιρία αυτή,  για ακόμη μία φορά τους ευχαριστούμε
    23.  Στις 28/6  μετά και από την επισήμανση του συλλόγου για μη ύπαρξη χώρων άθλησης των παιδιών,  η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αντιλαμβανόμενη την ανάγκη  για ελεύθερο παιχνίδι και άθληση αποφάσισε να παραμείνει ανοικτός ο αύλειος  χώρος του 9 Δημοτικού Σχολείου  για το διάστημα 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου  από τις 5:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ.
   24  Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι παραστάσεις – αναρτήσεις και επισημάνσεις προς τους αρμόδιους φορείς του Δήμου για αποκαταστάσεις κακοτεχνιών, φθορών ,  , μετρίαση του κυκλοφοριακού προβλήματος , αυθαιρεσίες των εταιριών κοινής ωφέλειας ,καθαρισμός χώρων, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, πεζοδρόμια, κεραίες κινητής τηλεφωνίας ,ανάγκη διαγραμμίσεων  κλπ.
    25. Την Κυριακή  30/6   παραμονή της εορτής , στο πλαίσιο  του  εορτασμού   των  πολιούχων της περιοχής μας,   Αγίων  Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε  κατά κοινή ομολογία, μία κατανυκτική και συνάμα καταπληκτική βραδιά. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων. Κάτοικοι από όλες τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής ήρθαν να προσκυνήσουν τους Αγίους , να συμμετάσχουν στην περιφορά της Αγίας εικόνας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου μας και να συμμετέχουν ενεργά στην μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογός μας με συνδιοργάνωση  του ναού και του Δήμου. Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση παραβρέθηκαν πέραν των τετρακοσίων ατόμων, οι οποίοι χόρεψαν και διασκέδασαν υπό τους ήχους ζωντανής, παραδοσιακής μουσικής με τη συμμετοχή των πολιτιστικών χορευτικών συλλόγων, << Κορύβαντες>> και <<Αλληλεγγύη>> οι οποίοι, προσέδωσαν μια ιδιαίτερη χροιά και παραδοσιακή νότα στο όλο θρησκευτικό κλίμα και στη μουσικοχορευτική βραδιά.
    26. Στις  25/7 καθαρίσαμε και οριοθετήσαμε τη στάση του 406 στην οδό Καβάφη, ώστε να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται απρόσκοπτα οι επιβάτες, ως επίσης  κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν  δράσεις όπως (διαγραμμίσεις, πασαλάκια  στις διασταυρώσεις –γωνίες των δρόμων,, αντικατάσταση λαπτήρων).
   27. Στις αρχές Οκτωβρίου,  στο πλαίσιο της προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο,  με σκοπό την προσφορά ίσων ευκαιριών για μάθηση,  και κατόπιν προτροπής καθηγητών – εκπαιδευτικών μελών του συλλόγου, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε κοινωνικό φροντιστήριο . Έτσι  επισκεφτήκαμε το σχολείο , ανακοινώσαμε στους δασκάλους και στο σύλλογο γονέων ,αλλά και στο διαδίκτυο την πρόθεσή μας, να διεξαχθεί φροντιστήριο  δωρεάν αρχικά , κύκλο  μαθημάτων για όλους/-ες τους/τις μαθητές/-τριες  σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ,για  όλες τις βαθμίδες εκπσης (Δημοτικό –Γυμνάσιο-Λύκειο)  και για προετοιμασία εξετάσεων για πρότυπα σχολεία και πανελλήνιες ,  καθώς και  στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ  (Δημοτικού). Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση .
   28. Στο Πλαίσιο της προώθησης – ανάδειξης των διαχρονικών προβλημάτων και αιτημάτων της περιοχής μας, τώρα με την νέα Διοίκηση του Δήμου  την Πέμπτη 26/9 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά Στην συνέχεια την Τετάρτη 2/10/2019 πραγματοποιήθηκε , η επιτόπου συνάντηση-ξενάγηση (έμπροσθεν του ιερού ναού) και ακολούθως στους δρόμους τις περιοχής μας και ιδιαίτερα στους δρόμους που οδηγούν στα σχολεία της περιοχής και την Πέμπτη 24/10/2019 πραγματοποίησε εκ νέου (η τρίτη κατά σειρά συνάντηση)  με  κατοίκους  της περιοχής,  με σκοπό την ενημέρωση και την επί τόπου αυτοψία των προβλημάτων, τώρα στα νότια λεγόμενα πευκάκια.
  29. Τέλος Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο και μέλη της Νίκης των Πολιτών. Εκεί παρουσιάστηκαν τα έργα και οι δράσεις της προηγούμενης δημοτικής Αρχής στο διάστημα 2014- 2019
  30. Τέλος αρχές Νοεμβρίου , για το υπό κατασκευή μελλοντικό αθλητικό κέντρο  πραγματοποιήθηκε μια συλλογική προσπάθεια , για την αποκατάσταση  ,προκειμένου να επανέλθει ο χώρος αυτός ,τουλάχιστον, στην προ του 2011 κατάσταση.     Η προσπάθεια , όπως προανέφερα ήταν συλλογική , άλλως πολύ ,άλλως λίγο, συνεισφέραμε ,αλλά θέλω όμως να εξάρω  την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ Ελένη Δάβαρη, η οποία μετά   την επιτόπου μετάβασή της στο αθλητικό κέντρο,  και την ενημέρωσή της  για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ,  επί δυο συνεχόμενες ημέρες (Σάββατο) και  (Κυριακή),  από τις 0700 το πρωί μέχρι το μεσημέρι  επόπτευε  συνεργείο του Δήμου με αυτοκίνητο φορτηγό , και  GSB  και όλα αυτά συνεπικουρούμενα από τον  εργολάβο  σε εφαρμογή και υλοποίηση της προέκτασης της σύμβασης (από την προηγούμενη Δκση  έφεραν τον χώρο στην  σημερινή κατάσταση.  Στην οποία μορφή χρειάζονται πολλά ακόμη να γίνουν , αλλά αυτά θα τα πούμε και θα τα αναλύσουμε στη συνέχεια.
31 Στις 14/11, επανήλθαμε στα έγγραφα αιτήματά μας  και επαναυποβάλαμε  στον Δήμο το αίτημα για την διάθεση τραπεζοκαθισμάτων , την έγκριση τοποθέτησης προκάτ  λυόόμενο γραφείο εντός του αθλητικού κέντρου, και την ερώτηση στην οικονομική υπηρεσία για την εισφορά μας σε χρήμα.
32,  Ομοίως την ίδια ημέρα 14/11,υποβάλαμε τις προτάσεις μας για το προς σύνταξη Τεχνικό πρόγραμμα ( όπως αναφέρονται στο υπόμνημα και στην πράξη εφαρμογής ) καθώς  και σχετικό έγγραφο προκειμένου να ενημερωθούμε για την μέχρι τώρα μη εφαρμογή και δυστοκία εφαρμογής αποφάσεων, τόσο για το τίμημα απαλλοτριώσεων, όσο και των  καταπατήσεων, με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει  να μην ανοιχτεί τόσο η Οδός Υμηττού αλλά και η Περσεφόνης Ασπασίας, Φιλιατρών και Τρικούπη από το εν εξελίξει έργο της περιφέρειας και εν έτη 2019 να υπάρχουν χωματόδρομοι στην περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: