11 Δεκεμβρίου 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 









                 
 ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ – ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ <<Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ>>      
Αρχιμήδη 1 , Πευκάκια Αγίας Παρασκευής                                              
Τηλ.  6937312554@ 6950690031                                                              
FB :    Σύλλογος  Πευκάκια  Αγ.Παρασκευής " Η Αναγέννησις"
                   
ΘΕΜΑ :   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-  ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
              
1.      ΤΑ  ΚΑΤΑ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :

                     α. Κυκλοφοριακή μελέτη
                          1) Να προχωρήσει άμεσα η έγκριση  ανάθεσης της κυκλοφοριακής μελέτης, για το σύνολον των Πευκακίων ( υπολογισμός κόστους έως 60.000 ευρώ),  προκειμένου να ληφθεί μέριμνα και να υλοποιηθούν δράσεις(οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση –διαγραμμίσεις , πινακίδες), των οποίων η έλλειψη καθώς και η σωστή σήμανση δημιουργούν θέμα στην ασφάλειά μας.
                          2) Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε, την αναγκαιότητα αποκοπής- μετριασμού  της εισόδου των αυτοκινήτων που διασχίζουν τους δρόμους μας με σκοπό να αποφύγουν τις κύριες οδικές αρτηρίες ( Αττική οδό ,Κλεισθένους) και κατ επέκταση  περιορισμού της κίνησης στις οδούς που διέρχονται τα παιδιά μας για να πάνε στα σχολεία
                          3) Είμαστε περιοχή αμιγούς κατοικίας με στενούς δρόμους από 3-6 μέτρα, οι περισσότεροι, διπλής κυκλοφορίας , ανοχύρωτη από όλες τις μεγάλες λεωφόρους που  μας περικλείουν, οι περισσότεροι δε δρόμοι είναι διπλής κυκλοφορίας γεγονός επικίνδυνο και παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ.
                          4)  Δέσμευση  του  Δήμου πως το πρόγραμμα ΣΒΑΚ θα ξεκινήσει από τα Πευκάκια και στην συνέχεια θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Αγία Παρασκευή.

                    β. Αθλητικό Κέντρο.                       
                         1) Εδώ πρέπει να τονισθεί , η κατ επανάληψη επισήμανση , ότι ο εν λόγω χώρος δεν είναι ένα απλό οικόπεδο , αλλά ένας αθλητικός χώρος, έστω και χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται !! Πρέπει να είναι πάντα καθαρός και προσπελάσιμος σε όλους τους κατοίκους.
                         2) Αναμένουμε την μελέτη- πρόταση αξιοποίησης του χώρου, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ως Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, σύμφωνα με τις πάγιες και διαχρονικές απόψεις του Συλλόγου , όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο από 16/2/2012 έγγραφο του συλλόγου ,(για το τι αθλητικές εγκαταστάσεις προτείνονται και ότι αυτές θα πρέπει να είναι συμβατές με την οικιστική δομή της περιοχής) αφού εξετασθούν οι ανάγκες της πόλης σε αθλητικές εγκαταστάσεις (τένις –βόλεϊ , γηπεδάκια 5χ5, χώροι περιπάτου, τρεξίματος)
                         3) Να  εφαρμοστούν τα άρθρα 5&46 των Νόμων 4039/2012 και 4235/2014 αντίστοιχα (για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς) ,προκειμένου να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους αθλούμενους όσο και  για τις οικογένειες, που θα θέλουν να περιπατήσουν -πεζοπορήσουν εντός του αθλητικού Κέντρου και θα θέλουν να εκμεταλλευτούν  τις διαστάσεις που τους δίνουν τα 23 στρέμματα.
                        4) Να επισπευτούν οι ενέργειες για την διάθεση και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων & κιόσκι από το δασαρχείο σύμφωνα με το  υπ αριθμ  πρωτ 940  15/3/19 αίτημα του συλλόγου       
                        5). Εν κατακλείδι , πρέπει οι όλες αποφάσεις, να συνάδουν με την διαχρονική και συνεπή στάση του συλλόγου, στο πως βλέπει και θέλει το αθλητικό κέντρο, διασφαλίζοντας έτσι τα συμφέροντα ,την αξιοπρέπεια ,και τους σκοπούς του, μιας και η ύπαρξη του εν λόγο χώρου ,προήλθε από την εισφορά σε γη και χρήμα  των κατοίκων.                     
                   
                     γ. Κατασκευή Νέων Σχολικών Κτηρίων.
                          1) . Κατασκευή Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού (οδός Αγ. Βασιλείου) Ο.Τ. 328
                          2)   Κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου  στην οδό Αγ. Βασιλείου Ο.Τ. 328( οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει)
                          3)   Ανέγερση  6ΟΥ Γυμνασίου στην  Αγελάου Ο.Τ. 293
                          4)   Παιδικός Σταθμός 430 a( δίπλα στο 9ο Δημοτικό)
                          6)   Kαπή Ο.Τ. 430b ( δίπλα στο 9ο Δημοτικό)
                    
     δ.   Παιδικές Χαρές
                          1) Παιδική χαρά επί της Ησιόδου & Αμαλιάδος ΟΤ 362( υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και αντίστοιχος κωδικός χρηματοδότησης). Τουλάχιστον να  περιφραχθεί, και  να αποδοθεί στους κατοίκους, έστω και σαν ελεύθερος χώρος. Αυτή τη στιγμή, είναι   χώρος παρκινγκ  για τα αυτοκίνητα .
                         2) Παιδική χαρά Ερμού και Αισώπου στο Ο.Τ.406. Να επισπευτούν οι  ενέργειες ολοκλήρωσής και να τοποθετηθούν  τα όργανα, σύμφωνα με την  εφαρμογή  του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ .
                         3) Επαναλειτουργία της καταργηθείσης δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων( αφού περιέλθει το οικόπεδο στην δικαιοδοσία του Δήμου , σύμφωνα με τις ενέργειες και πρόσφατες δεσμεύσεις του κ Δημάρχου.

                   ε.  Πλατείες
                          1) Κατασκευή της πλατείας Ηλιάκη Ο.Τ. 435b. Αναφέρεται  το πόσο σημαντική είναι για την περιοχή μας η κατασκευή της ,καθόσον είμαστε η ΜΟΝΗ συνοικία της Αγ. Παρασκευής χωρίς μεγάλη πλατεία, βρίσκεται δίπλα στον ιερό ναό ,  έναντι του αθλητικού κέντρου και είναι ο μόνος χώρος που μπορούν να βρεθούν και να δημιουργήσουν ανοιχτές εκδηλώσεις οι κάτοικοι των Πευκακίων. Αρχικά η πρόταση είναι να πλακοστρωθεί ο χώρος.
                         2) Κατασκευή  πλατείας Ελύτη. Είναι ο  χώρος που περικλείεται μεταξύ Πλουμπίδη -Κρήτης καπετάν Βάρδα ΟΤ 348 . Προβλέπεται στην πράξη εφαρμογής ζητείται συνεχώς  στα υπομνήματα Είναι πάγιο αίτημα. Πρόκειται για μια τοποθεσία σε ύψωμα  με φανταστική θέα. Τώρα όπως αναφέρθηκε –καταγγέλθηκε και από τους κατοίκους(αριθμ. Πρωτ 13688 14-5-19 ) βρίθει από ξερά ξύλα απορρίμματα και η βλάστηση έρχεται σε επαφή πλέον με τις κατασκευές των κατοικιών.
                         3) Πλατεία Ρίτσου ΟΤ 427( Επαμεινώνδα –Νηρηίδων –Καρκαβίτσα). Με την Τοποθέτηση κυβόλιθων στους περιμετρικούς δρόμους έχει ήδη οριοθετηθεί. Απαιτείται η εν συνεχεία διευθέτησή της και η δημιουργία παιδικής χαράς σε αντικατάσταση της καταργηθείσης δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, (αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια να περιέλθει το οικόπεδο στην δικαιοδοσία του Δήμου).

                    στ.  Πεζοδρόμια-Πεζόδρομοι-Aσφαλτοστρώσεις -Διαβάσεις
                        1) Να κατασκευαστεί άμεσα, και χωρίς άλλη αναβολή το  πεζοδρόμιο στην Λουκή Ακρίτα (έμπροσθεν  του 7ου   νηπιαγωγείου) . Η μη ύπαρξή του (περίπου 7 μέτρα)               αναγκάζει παιδιά και γονείς,  για να πάνε στο 9ο δημοτικό σχολείο, να περπατούν στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται..
                              2) Να βαφούν οι διαβάσεις των πεζών με ιδιαίτερη μέριμνα στους δρόμους που οδηγούν στα σχολεία ( δημοτικό –γυμνάσιο) και να τοποθετηθούν ιδιαίτερα στους διαβάσεις (παράδρομοι  Παναγούλη, και Λουκη Ακρίτα)  ηλιακά αναβοσβόμενα  φανάρια
                3) Πρέπει να ληφθεί μέριμνα, για την άμεση τοποθέτηση με κυβόλιθους, όλων των χαρακτηρισμένων πεζόδρομων (χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Θεσσαλονίκης- Πύργου-  Πρεβέζης και Μακεδονομάχων, καθότι  αποτελούν την συνέχιση και ολοκλήρωση των τετραγώνων  των ήδη στρωμένων με κυβόλιθους Αμαλιάδος Μαραθωνοδρόμων και Σάμου και το σπουδαιότερο έχουν ολοκληρωθεί τα έργα (ομβρύων, αερίου, ΟΤΕ) , καθώς και ο πεζόδρομος της Καβάφη.                     
                              4) Πρέπει να υπάρχει συνεχής μέριμνα για την αποκατάσταση  του ασφαλτικού δαπέδου των δρόμων.                   
                       5) Κατασκευή σωστών σε πλάτος πεζοδρομίων ,ανάπλαση των λιγοστών. Πέρα από τις εργολαβίες του Δήμου προβλέπεται από το ΣΒΑΚ.                         
                             6) Να διαμορφωθεί  το διάζωμα δεξιά, όπως κατεβαίνουμε στο σημείο με τα πεύκα ,στην την Αγίας Θέκλας και να απαγορευτεί το παρκινγκ των αυτοκινήτων στον εν λόγο χώρο.
                          7)  Να επιδιορθωθούν  τα πεζοδρόμια επί της Κλεισθένους( το κομμάτι του δρόμου που ανήκει στα Πευκάκια και κατ επέκταση στο Δήμο μας) , αφενός μεν για την ασφαλή κίνηση των συμπολιτών μας, αφετέρου να αναβαθμιστούν τα μαγαζιά της περιοχής ( τρίτος σε κίνηση εμπορικός δρόμος μετά την Αγ Ιωάννου, και Αγ. Τριάδος) και εν πάση περιπτώσει  να κάνουμε την διαφορά με τον όμορο Δήμο.
                  
.                   ζ. Οικόπεδα
                         1) Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα οικόπεδα επί της οδού Αγγελίωνος 2 και Τυμφρηστού, και στην οδό Αχαΐας μέσα στα οποία υπάρχει εγκαταλειμμένο οίκημα και πάρα πολλά δένδρα ακλάδευτα ,το συγκεκριμένο οίκημα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία ,αποτελεί εστία μόλυνσης  καθώς και εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς.
                         2) Η τεχνική υπηρεσία να ελέγξει αφενός με την νομιμότητα εναπόθεσης ογκωδέστατων υλικών σε οικόπεδο που βρίσκεται επι της Αγίας Τριάδος, μεταξύ των οδών θερίσου και Παρνασσού έναντι της εταιρίας ΝΟΒΟ ΝΟΡΝΤΙΣΚ (ΟΤ 370 16 Ν) , καθώς και την χρήση του νότιου τμήματος αυτού (12Ν), τυφλού χωρίς περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου, γιατί δεν ανοίχτηκε η πρόσβαση στο εν λόγο οικόπεδο από την Θερίσου( όπως προβλέπεται από το σχέδιο)
                        3) Τα μέχρι τώρα περιφραγμένα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου , αφού καθαριστούν να τοποθετηθούν  σε αυτά παγκάκια και να γίνουν χώροι συνάθροισης των κατοίκων (πχ το οικόπεδο ΟΤ 368/01 μεταξύ των οδών Φιλικής εταιρείας-Μακεδονομάχων -Πύργου )

                     η. Παράνομες Πινακίδες –Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.- Αστοχίες ΔΕΚΟ
                         1) Να υπάρχει συνεχή επίβλεψη και έλεγχος  παράνομης εγκατάστασης και ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων  και άλλων ογκώδη αντικειμένων( κυρίως στις Παναγούλη – Αγ. Τριάδος Κλεισθένους) , τα οποία , αφενός παρεμποδίζουν  την ασφαλή κυκλοφορία , και αφ ετέρου δημιουργούν την αίσθηση του μη ελέγχου και της αυθαιρεσίας..
                         2) Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Δ.Α.Π., να λύσουν το πρόβλημα στην οδό Αγίου Βασιλείου Αριθμός 22-23,καθώς  και σε όλο το μήκος του δρόμου, στην οποία λόγω της κακοτεχνίας στο Δίκτυο Αποχέτευσης, αυτή έχει ως αποτέλεσμα ,επιστροφές ακαθάρτων προς τα υπόγεια τους.                  
                        3) Να υπάρξει έλεγχος και νομιμότητας των κεραιών  κινητής τηλεφωνίας  που είναι τοποθετημένες  στην Περιοχή μας , οι οποίες ανέρχονται στις 22, από τις 82 που βρίσκονται σε όλο τον Δήμο .Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι τοποθετημένες στο κτήριο  της Αγίας Θέκλας και Κορινθίας ΟΤ 332/1 ,  στο κτήριο Αγίας Τριάδος και Παρνασσού ΟΤ 386/1 και πρόσφατα στον παράδρομο της Αττικής οδού στην Παναγούλη 70. Το σύνολο των  κεραιών φαίνονται στο sait της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Δώθηκε σχετικό αντίγραφο και στον κ. Δήμαρχο.                  
                       4) Να  μεταφερθεί η  κολώνα της Δ.Ε.Η, η οποία δεσπόζει ακόμη στην μέση  της οδού .Αγαπήνωρος  στο νούμερο 22,  ως επίσης και στον δρόμο επί της  οδού  Παναγούλη και Αιτωλίας.
          
                       θ. Φωτισμός
                             Η παλαιότητα πολλών λαμπτήρων καθιστά ανεπαρκή υποτονικό καταθλιπτικό και μη ασφαλή τον φωτισμό σε αρκετούς δρόμους της περιοχής μας. Αν εξαιρέσουμε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε μεγάλους άξονες όπως Παναγούλη, Κλεισθένους , σχεδόν όλοι οι άλλοι δρόμοι και ειδικά τα στενά στα ενδότερα είναι σκοτεινά και επικίνδυνα . Η αλλαγή λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας  LED ή με αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά που πολλοί δήμοι έχουν τοποθετήσει πέραν από φωτισμό κερδίζουν και σε οικονομία.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται η σκοτεινή διασταύρωση Αγάθωνος & Παπανδρέου ,της οποίας η φωτεινότητα επιδεινώνεται από την ύπαρξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης (το δε ποσοστό της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας  του δεν έχει μετρηθεί ακόμη)            
                         
                      ι. Καθαριότητα
                         Η Καθαριότητα είναι ελλιπής. Οι μικροί και ιδίως στενοί δρόμοι της περιοχής δημιουργούν πρόβλημα στην καθαριότητα των δρόμων με μηχανικά μέσα(Σάρωθρα). Έτσι  αυτή η αδυναμία  πρέπει να αποκατασταθεί χειροκίνητα(καθαριστές), τους οποίους και δεν
              βλέπουμε. Ομοίως και οι κάδοι πρέπει να πλένονται ,καθότι είναι βρώμικοι και καταστραμμένοι ιδίως στον εμπορικό δρόμο της Κλεισθένους.                    
                  
                    ια Διάνοιξη Οδών
                         1) Άρχισε  και είναι σε εξέλιξη η εργολαβία της περιφέρειας και περιλαμβάνει τις οδούς, Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηιδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ.Ακρίτα,  Αγ.Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθ.Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβίλη,              
               Χαρ. Τρικούπη ,Φιλιατρών, Υμηττού  Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης   και Φειδιπίδου.
                        2) Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη το με αριθμ  πρωτ 25334/12/12/2018 έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας προς το γραφείο Δημάρχου την υπηρεσία δόμησης και τους δντες οικονομικής υπηρεσίας και Διοίκησης για διοικητική αποβολή κατάληψης κοινόχρηστης έκτασης (οδού). Αναφερόμαστε για την συμβολή των οδών Υμηττού και Αμαλιάδος. Δρόμος και οικόπεδο του Δήμου, που έχει καταληφθεί από ιδιώτη , και εμποδίζει έτσι την διάνοιξη του δρόμου .(Υμητού)
                         3). Που βρίσκεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου και ιδιοκτήτου (ορισμός τιμής μονάδος για αποζημίωσή του) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί η Διάνοιξη της Υμηττού , η οποία συμπαρασύρει και τις διανοίξεις τω οδών Τρικούπη ,Φιλιατρών, Ασπασίας  και Περσεφόνης ( οι οποίες περιλαμβάνονται στο εκτελούμενο έργο της περιφέρειας. και το σπουδαιότερο την συνέχιση με χώμα (εν έτη 2019)  κατάσταση των ανωτέρω δρόμων.
                       4) Εν κατακλείδι, αν και προβλέπονται από την πράξη εφαρμογής ( οι διανοίξεις οδών)   παρατηρούνται καταλήψεις και μη εφαρμογή της ,με αποτέλεσμα φράκτες, περιφράξεις, γκαράζ, να εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση των κατοίκων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την διάνοιξη Παρνασσού και Αμαλιάδος. την Λουκή Ακρίτα και Αγίων Αναργύρων καθώς και όλη την Λουκή Ακρίτα ( με κατεύθυνση προς τα σχολεία)  καθώς και την χρήση του νότιου τμήματος του ΟΤ 370   (12Ν) τυφλού  χωρίς περίφραξη οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου.( τυφλού γιατί δεν ανοίχτηκε η πρόσβαση στο εν λόγο οικόπεδο από την Θερίσου).
                      5) Τέλος δεν μπορεί να μην επισημανθεί η  έλλειψη προγραμματισμένης και έγκαιρης ενημέρωσης των κατοίκων , για την υποχρέωσή τους για συμμόρφωσή με τα  όρια  δόμησής τους , με αποτέλεσμα οι προβλεπόμενες διανοίξεις να γίνονται ελλιπείς, προκειμένου να μην σταματήσει το έργο της περιφέρειας.     
                       
                     ιβ. Κατασκευή Αγωγών όμβριων υδάτων.
                        1), Έχει παρατηρηθεί πως μετά την κατασκευή των όμβριων στην οδό Παπανδρέου, το νερό αντί να απορροφάται από το γωνιακό φρεάτιο της Βάρναλη, στρίβει με ορμή στην Βάρναλη και την πλημμυρίζει. Αυτό συμβαίνει λόγω της μη κλίσης του δρόμου προς το φρεάτιο. Επίσης απαιτείται  η επιδιόρθωση ΄- αποκατάσταση  της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ  σχαρών απορροής όμβριων υδάτων από την επιφάνεια του οδοστρώματος, στην οδό Θερίσου, μεταξύ Αγ. Τριάδος και Παναγούλη. Γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους τόσο στους πεζούς όσο και στους εποχούμενους (σύμφωνα με τον εργολάβο, πρέπει να γίνει πατέντα ,να σηκωθούν μόνο οι σχάρες) 
                        2).  Από την περιφέρεια Αττικής προβλέπεται η κατασκευή νέο  δίκτυο ομβρίων
              για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και της αντιπλημμυρικής
              προστασίας της περιοχής, όπως παρακάτω:
                              - Οδός Επαμεινώνδα από την οδό Κατίνας Παξινού έως την οδό Καραγάτση
               και από την οδό Χρυσοβαλάντου έως την οδό Αριστοφάνους.
                             - Οδός Καραγάτση από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Βρεττάκου.
                             - Οδός Βρεττάκου από την οδό Καραγάτση έως την οδό Χρυσοβαλάντου.
                             - Οδός Χρυσοβαλάντου από την οδό Βρεττάκου έως την οδό Επαμεινώνδα.      

                             - Οδός Λουκή Ακρίτα από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Φθιώτιδος.
                             - Οδός Ορχομενού από την οδό Γ. Παπανδρέου έως την οδό Τυρνάβου.
                             - Οδός Τυρνάβου από την οδό Ορχομενού έως την οδό Αταλάντης.
                             - Οδός Αταλάντης από την οδό Τυρνάβου έως την οδό Α. Παναγούλη.
                             - Οδός Εθνάρχου Μακαρίου από την οδό Αγησιλάου έως την οδό Αγ. Αναργύρων.
                             - Οδός Αγαπήνορος από την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Κρήτης.                            
                             - Οδός Κρήτης από την οδό Αγαπήνορος έως την οδό Α. Παναγούλη.
                             - Οδός Κάδμου από την οδό Αχαϊας έως την οδό Κλεισθένους.
                             - Οδός Αγ. Θέκλας από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Κλεισθένους.               

                         ιγ.  Ασφάλεια
                                Τους τελευταίους μήνες ,και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η συνοικία μας δέχτηκε μεγάλο αριθμό κλοπών και επιδρομών, ορισμένες εκ των οποίων ήταν επικίνδυνες και  για την ασφάλεια των κατοίκων . Χαρακτηριστικό δε της επικινδυνότητας, τα δύο βομβιστικά γεγονότα, τα οποία συνέβησαν ξημερώματα της 8/8/2018 και 20/9/2018 ,επί της οδού Παναγούλη. Συνεχώς, με λύπη διαπιστώνουμε, ότι μετά την χρονική παρέλευση αυτών των γεγονότων, αραιώνουν οι περιπολίες και ξεχνιέται  η παρατηρούμενη παραβατικότητα. Ο σύλλογος έχει απευθυνθεί εγγράφως  στους Διοικητές Ασφαλείας και Αστυνομικού τμήματος, επισημαίνοντας τα παραπάνω γεγονότα και ζητώντας την εμφανή
               και ποιο συνεχή  τους παρουσία ως επίσης και την επαναλειτουργία του Αστυνόμου της γειτονιάς.  Σε αυτή μας την προσπάθεια ζητούμε την ενίσχυση της φωνής μας και την συνεχή παρέμβαση  του Δήμου στις Αστυνομικές Αρχές .

         ιδ. Επίλογος
                             Συνοψίζοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε την διαχρονική  δυσαρέσκεια και αδικία που αισθανόμαστε ως κάτοικοι των  Πευκακίων, για την υστέρηση των έργων υποδομής, έναντι άλλων συνοικιών του Δήμου μας. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την πράξη εφαρμογής , (2005 ,καμία δημοτική παράταξη δεν έλαβε σοβαρά υπόψη της την εισφορά των κατοίκων σε γη και χρήμα και  ακόμη περιμένουμε απάντηση στην έγγραφη ερώτησή μας για το πόσα και σε ποιο κωδικό χρήματα μαζεύτηκαν και που διατέθηκαν.

.                  

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        
                    Ο  Πρόεδρος                              Η    Γραμματέας
                                                    
                     Χρήστος Λαμπρινάκης                       Μαρίνα Καλαντζάκη           

Δεν υπάρχουν σχόλια: